פרסומים בתקשורת

  • 2022
  • 2023
  • 2024
  • 2025
  • הכל

חוקרים ישראלים "חתכו" גן סרטני ב"מספריים גנטיים" ומחצית מהגידולים נעלמו

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב השתמשו בטכנולוגיית "קריספר" כדי להשבית גן חיוני בתאי סרטן ראש-צוואר והצליחו להעלים מחצית מהגידולים בעכברים תוך 84 יום. "זה חיסול ממוקד של הסרטן" (פורסם ב-9.3.2025, "הארץ")

מענק יוקרתי ל-12 פרופסורים מישראל

בין החוקרים: פרופ' טל דביר מאוניברסיטת תל אביב. החוקרים יקבלו מענק "הוכחת היתכנות", שנועד לסייע להוכיח היתכנות ולקדם את תרגומם של מחקרים אקדמיים ליישום ולמסחור, לרבות הקמת חברות הזנק (פורסם ב-23.1.2025, "ynet")

"עלול להעמיד את האנושות בסיכון ממשי בשל קטלניותו": החשש הגובר להתפשטות שפעת העופות בבני אדם

נגיף שפעת העופות ממשיך להתפשט בעופות ועדרי בקר בארה"ב, ולאחרונה דווחו מקרי הידבקות גם של עובדי משק וחוואים. אף שעד כה לא תועדה הדבקה מאדם לאדם, המומחים חוששים משינויים גנטיים של הנגיף שיביאו לבסוף להדבקה שכזו ולמגיפה חמורה. מומחה: "זו פצצה מתקתקת". בתוך כך, הממשל הפדרלי בארה״ב מאיץ פיתוח חיסון נגד הנגיף (פורסם ב-15.7.2024, "mako")

פרסום ראשון: התגלה חלבון האחראי להבשלתם של תאי זרע

על פי התגלית של חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת אוסקה שביפן, החלבון הוא בעל יכולת להפרות ביציות בנקבות ("מעריב", 22.6.2023)

תגלית חדשה במנגנון הכפלת הדנ"א בשמרים

החוקרים סבורים כי הם הצליחו למצוא את כלל התפקידים בהם נוטל חלק הגן ELG1. הגן המדובר שמור אבולוציונית גם בבני אדם ומוטציות בו גורמות לסרטן, הבנת משמעותו בשמרים יכולה לעזור למלחמה במחלה. (פורסם ב-13.2.2023, "הידען")

נשאר מיליוני שנים: מדוע "דנ"א זבל" אינו נמחק מהגנום המקורי?

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב אמרו כי "הדנ"א זבל" מתחבא באזורים פונקציונליים, שבהם קיים חשש שמחיקתו תפגע בדנ"א המקורי (פורסם ב-10.1.2023, "ynet")

פרופסור מאוניברסיטת תל אביב נבחר לעמית באקדמיה הלאומית לממציאים של ארה"ב

פרופ' אהוד גזית, שרשם למעלה ממאה פטנטים ואשר הוביל את העברתן של טכנולוגיות לחברות בארץ ובעולם, נבחר לדרגת עמית - הנחשבת להכרה הגבוהה ביותר הניתנת לממציאים מהאקדמיה (פורסם ב-22.12.2022, "ynet")

לראשונה בעולם: זוהו כ-100 אלף מיני נגיפים חדשים שלא היו ידועים למדע

מדובר למעשה בגידול של פי תשעה מכמות נגיפי ה-RNA שהמדע הכיר עד כה. החוקרים אף הצליחו לאתר את הווירוסים החדשים ולזהות אילו יצורים הם עשויים לתקוף. התגלית צפויה לסייע בקידום פיתוח של קוטלי חיידקים, פטריות ומזיקים שונים (פורסם ב-1.12.2022, "N12")

בזמן שהעולם ממשיך להתחמם: בשורה לרפואת העור בהגנה מפני קרינת השמש

הפיגמנט המגן עלינו מהשמש יוצר לראשונה בתנאי מעבדה על ידי חוקרות מאוניברסיטת תל אביב. החוקרות מסבירות כי החומר הביולוגי מלנין משמש כ"פילטר" שבולע קרינת UV ומפחית את כמות הקרינה שחודרת לאור

("מעריב", 28.6.2022)

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>