בית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה

בית הספר מכיל שתי מחלקות; המחלקה לנוירוביולוגיה והמחלקה לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית. שתי המחלקות מתמקדות בחקירת הבסיס המולקולרי של תהליכים ביולוגיים במערכות תאים או באורגניזמים

בית הספר והפקולטה

בית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה (NBB) באוניברסיטת תל אביב הוא אחד ממוסדות המחקר וההוראה המובילים בתחום מדעי החיים. בית הספר הוא ביתם של כמה מהמומחים המובילים בעולם בתחומים אלה, והמחקר שלו זוכה להערכה רבה.

מגוון רחב של תהליכים מטופלים בשתי המחלקות הכוללות ביטוי של גנים ואפיגנטיקה, התפתחות והתמיינות, אירועי העברת אותות, זיכרון והתנהגות, נוירו-וסקולריות, ביואינפורמטיקה, ביולוגיה מבנית של תהליכים מולקולריים, פעילויות סינפטיות, נוירואימונולוגיה, שעונים ביולוגיים, מחלות ניווניות וסרטן. המחקר בבית הספר מתבצע ברמת מולקולות, תאים ואורגניזמים.

מגוון השיטות בהן נעשה שימוש בפרויקטים משקף את האופי הרב-תחומי ואת החידוש של המחקר שנערך בבית הספר.

בית הספר ממוקם בקמפוס אוניברסיטת תל אביב, המהווה סביבה יפה ותוססת. מתקני בית הספר הינם חדישים, והוא מציע סביבה מגרה ותומכת ללמידה ולמחקר.

צרו קשר >>