פרופ' דוד וול (1933-2020)
דוד וול נולד בשנת 1933 בתל אביב. מגיל צעיר נמשך לעולם הטבע, מה שהצית בו תשוקה למשך כל חייו לחקור את סודותיו. כתלמיד בבית הספר היסודי, אסף חרקים וצדפים וזכה להכיר את ד"ר אלכסנדר ברש, שלימים הפך לפרופסור באוניברסיטת תל אביב. דוד סיים את לימודיו התיכוניים בשנת 1950 ומיד לאחר מכן התגייס לצבא והצטרף לנח"ל.
לאחר שירותו הצבאי, דוד וחבריו הצטרפו לקיבוץ צרעה, שם התגורר עד 1962. בקיבוץ הקים "חדר טבע", בו הציג את אוספי החרקים, הזוחלים והציפורים שלו — רבים מהם הכין בעצמו לאחר שלקח קורס קצר בפחלוץ במוזיאון אוסישקין בקיבוץ דן וקיבל רישיון פחלוץ מאוניברסיטת תל אביב. דוד וול מעולם לא צד אלא עבד עם חומרים שמצא בסביבת הקיבוץ.
בשנת 1961 החל דוד וול את לימודיו לתואר ראשון בביולוגיה באוניברסיטת תל אביב. בשנה השנייה ללימודיו קיבל משרה כמתרגל בקורס אנטומולוגיה תחת פרופ' יהושע קוגלר. למרות קשיים כלכליים רבים, הוא הצליח לשלב בין עבודה במשרה מלאה ללימודים חלקיים, ובסופו של דבר קיבל תואר מוסמך במדעים. מחקרו עסק ביתושים ממשפחת הימשושיים באגם החולה.
בשנת 1966 החל דוד את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטת קנזס תחת פרופ' רוברט סוקאל, שאותו הכיר במהלך שבתון של סוקאל בישראל. מחקר הדוקטורט של דוד עסק בגנטיקה של אוכלוסיות ואבולוציה של חיפושית הקמח, טריבוליום, והסתיים בתואר דוקטור בשנת 1969. לאחר מכן, הוא עזר לפרופ' סוקאל בהעברת המעבדה שלו לאוניברסיטת ניו יורק בסטוני ברוק.
בשנת 1970, לאחר שהות של שישה חודשים בסטוני ברוק, שב דוד לישראל והצטרף למחלקה לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב. בשנים הראשונות שלו באוניברסיטה, המשיך במחקרו על טריבוליום ולימד קורסים באבולוציה, גנטיקה של אוכלוסיות וביוסטטיסטיקה. דוד היה גורם מרכזי בהפיכת הביוסטטיסטיקה לקורס חובה לסטודנטים לתארים מתקדמים.
בשנים מאוחרות יותר, דוד וול גילה עניין בביולוגיה של כנימות עפצים. לאורך הקריירה שלו פרסם מעל 150 מאמרים, רבים מהם מצוטטים רבות עד היום. המאמרים המצוטטים ביותר שלו עוסקים בגנטיקה ובאקולוגיה של חרקים גורמי עפצים. הוא גם שיתף פעולה עם עמיתים וסטודנטים לשעבר, מה שהוביל למאמרים מוכרים בתחומים אחרים של ביולוגיה אבולוציונית. דוד חיבר שני ספרים, שנכתבו בעברית ותורגמו מאוחר יותר לאנגלית: "הכוחות המניעים באבולוציה" (1985), שתורגם ב-2006, ו"פרקים בהיסטוריה של תורת האבולוציה" (2010), שפורסם באנגלית ב-2020 תחת השם"Milestones in the Evolving Theory of Evolution" .
התעניינותו של דוד בצ'ארלס דארווין ובהיסטוריה של הביולוגיה האבולוציונית העמיקה לאחר שביקר בבית דארווין ב-1989. במשך השנים, הפך למומחה לחייו ולכתביו של דארווין, להיסטוריה של תיאורית האבולוציה ולתרומות של קודמיו וממשיכיו של דארווין למחשבה האבולוציונית. הוא הרצה רבות בנושאים אלו, גם לאחר פרישתו בשנת 2001.
דוד היה משתתף קבוע בכנסים ברחבי העולם ולקח מספר שבתונים. הוא שמר על קשרים קרובים עם כל תלמידיו, רבים מהם הפכו לפרופסורים בעצמם. מורשתו של דוד וול ממשיכה להתקיים דרך תרומותיו המדעיות והחיים הרבים שבהם נגע במהלך חייו והקריירה שלו.