שומרי הסף של המגוון הביולוגי באיי גלאפגוס

משלחת מטעם חוקרי הפקולטה למדעי החיים, בשיתוף מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, טסו לקצה השני של העולם והשתתפו בכנס לשימור המגוון הביולוגי באיי גלאפגוס

07 פברואר 2022

אם משרת החלומות שלכם כוללת טיסות ליעדים אקזוטיים - כדאי לשקול קריירת מחקר בזואולוגיה. פרופ' נועה שנקר, פרופ' יואב גוטהילף וד"ר אופיר לוי, מהפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, טסו לקצה השני של העולם, לאיי הגלאפגוס אשר באקוודור, כדי לייצג את אוניברסיטת תל אביב בכנס הבינלאומי: International symposium: Galapagos – Israel, שנערך בחודש פברואר 2022, במכון ע"ש צ'ארלס דרווין, Puerto Ayora, Santa Cruz Island. מטרת הכנס הייחודי: קידום שיתוף הידע בין המדעניות, המדענים והחוקרים מישראל לבין נשות ואנשי המחקר המקומי, בנושאים הבוערים, שנוגעים למגוון ביולוגי ושימור (ימי או יבשתי), איומים ואתגרים של מערכות אקולוגיות באיים וקיימות וחדשנות עבור איי הגלאפגוס.

 

איי הגלאפגוס. צילום: נועה שנקר

הנוף מחדר המלון (צילום: פרופ' נועה שנקר)

 

הסכנה שמרחפת מעל ערש הולדתה של תאוריית האבולוציה

איי גלאפגוס ידועים בזכות מגוון המינים של בעלי החיים האנדמיים שבהם, וכן בזכות מחקריו של צ'ארלס דארווין, שנערכו במהלך מסע המחקר שלו באוניית הצי המלכותי "ביגל". אותם מחקרים תרמו לגיבוש תאוריית האבולוציה והברירה הטבעית. בעלי החיים באיים ידועים בכך שאינם חוששים מבני אדם, מה שהופך את האיים לאתר תיירות פופולרי בקרב חובבי בעלי חיים.

 

יונים בכיכר OUT, איגואנות ימיות IN. פרופ' נועה שנקר וידידות מקומיות

 

בעשורים האחרונים, ניצבים איי הגלאפגוס בפני אתגרים ואיומים שהולכים וגדלים. האיים, שנחשבים לשמורת טבע מוגנת עבור לא מעט מהמינים הביולוגיים הנדירים בעולם, ניצבים בפני איומים שעלולים לסכן את עתידם וסכנות שמרחפות על המשך קיומן של המערכות האקולוגיות העדינות שמתקיימות בהם.

 

"מטרת הכנס היא לקדם שיתופי פעולה מדעיים בין מדענים ישראלים למדענים מהגלפגוס, במטרה לסייע בשמירה על המקום היחודי הזה", אומרת פרופ' שנקר. את המשלחת מלווה שגרירות ישראל באקוודור.

 

חלק מהפיתרונות למשבר שפוקד את האיים נמצאים כאן, בתיקי הבד האלה... (צילום: פרופ' נועה שנקר)

 

אנחנו נלווה את משלחת המחקר שלנו באינסטגרם ובפייסבוק של הפקולטה ושל אוניברסיטת תל אביב, בהאשטג TAU_GALAPAGOS#  וכולם מוזמנות ומוזמנים לעקוב.

 

מדרשת צארלס דרווין גלאפגוס. צילום: נועה שנקר
שומרי הסף של אולם הכנסים: אריה ים ישנוני ואיגואנות ימיות (צילום: פרופ' נועה שנקר)

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>