פרופ' דורותה הושון וקבוצת מחקר גילו לגמרי במקרה בעל חיים שלא צריך לנשום!

הגילוי הוא פועל יוצא של ריצוף גנומי במסגרת עבודתה של קבוצת המחקר שמתמקדת במינים שונים של טפילי דגים.

26 פברואר 2020
פרופ' דורותה הושון במעבדתה
פרופ' דורותה הושון במעבדתה במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט

קבוצת מחקר בהובלתה של פרופ' דורותה הושון מבית הספר לזואולוגיה ומוזיאון המדע ע"ש שטיינהרדט מצאו בעל חיים שמתקיים ללא צורך בחמצן. בעל החיים הוא מין ממחלקת המיקסוזואה, טפיל זעיר שגודלו פחות מעשרה תאים וקרוב משפחה רחוק של המדוזות שחי בתור טפיל בגופם של דגי סלמון.

במסגרת מחקרם, ריצפו פרופ' הושון ועמיתיה במוסדות מחקר בארה"ב ובצרפת את הגנומים של טפילים שונים, וגילו תחילה שלטפיל אין דנ"א מיטוכונדריאלי. תכונה חריגה זו לא הייתה יכולה להתגלות ללא ריצוף הגנום, שהוביל בסופו של דבר לגילוי פורץ הדרך שנשימה אינה הכרחית לכל בעלי החיים.

פרופ' הושון מקווה לגלות בעתיד כיצד מצליח אותו טפיל זעיר להשיג את האנרגיה הדרושה לו.

למאמר המלא שהתפרסם ב- The Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)