פריצת דרך עולמית: לב חי הודפס במעבדתו של פרופ' טל דביר

פרופ' דביר ועמיתיו בבית הספר לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה מעריכים כי בתוך עשור ניתן יהיה להדפיס לכל חולה את האיבר שלו הוא זקוק מרקמות שיילקחו מגופו.

15 אפריל 2019
פרופ' טל דביר מאחר במעבדתו את נשיא המדינה (צלם: יהונתן צור דובדבני)

מחקרם של פרופ' טל דביר ועמיתיו פותח פתח לרפואה עתידית שבה לא יהיה עוד צורך בהשתלת איברים ובתרופות המונעות דחייה של איברים. הלב החי הודפס באמצעות שימוש במדפסת תלת מימד וברקמות שנלקחו מחולה.

הניסוי פורץ הדרך בוצע על ידי הדוקטורנט נדב נור וד"ר אסף שפירא במעבדתו של פרופ' דביר בפקולטה למדעי החיים, בשיתוף המחלקה להנדסת חומרים בפקולטה להנדסה ומרכז סגול לביוטכנולוגיה.

לאחרונה אירח פרופ' דביר את נשיא המדינה מר ראובן ריבלין  במעבדתו והציג בפניו את מחקרו על "טלאים" מתוחכמים כתחליף ותיקון רקמת הלב הפגועה.

לכתבה המלאה ב- YNET לחצו כאן.

למעבדתו של פרופ' טל דביר לחצו כאן.