תכנית חד-חוגית בביולוגיה עם הדגש בביוטכנולוגיה

מרכזי התוכנית: פרופ' דן פאר, ד"ר טל דביר

סה"כ היקף הלימודים לתואר 148 ש"ס -   יש להוסיף על שעות אלה קורסים בהיקף של 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".

הביוטכנולוגיה הנה תחום עתיר ידע המבוסס על מחקר ביולוגי עם כוונת יישום.

מטרות הביוטכנולוגיה הן: לפתח תרופות ואמצעי טיפול למחלות, לפתח מולקולות חדשות  כתחליף לאנטיביוטיקה ולתרופות אחרות שהתיישנו, לפיתוח מקורות מזון מניבים, מזינים ו/או עמידים יותר למזיקים, לפתח אמצעים דיאגנוסטיים ומחקריים משופרים, למצוא מקורות ביולוגיים של אנרגיה "ירוקה" ולפתח שיטות להסרת מפגעים אקולוגיים שנוצרו בעקבות פעולת האדם.
בשנים האחרונות התפתחו יחסי גומלין הדוקים בין הביוטכנולוגיה לננוטכנולוגיה אשר הביאו ליצירת תחום הננוביוטכנולוגיה. מטרת התכנית להכשיר כוח אדם מקצועי לעיסוק במחקר ופיתוח עתירי ידע בביוטכנולוגיה להוות מוקד משיכה לתלמידים איכותיים לתכנית בגלל ייחודה, הפן היישומי שלה ואופייה הבין-תחומי.

מטרת הלימודים

בשל אופייה הבין תחומי והפן היישומי שלה, התכנית בביוטכנולוגיה מורכבת מקורסי חובה וקורסי בחירה מהפקולטות למדעי החיים, מדעים מדויקים, הנדסה, מדעי הרפואה וניהול, כמו גם קורסים מעבדה במסגרת הפקולטה למדעי החיים.
סמינריון לשנים א' וב' וכן סמינריון בנושא פיתוח תרופות לשנה ג' ילווה את התלמידים ויחזק את הקשר בינם ובין הסגל.

לייעוץ ולפרטים נוספים