פרחים שומעים חרקים

מחקר חדש מסעיר את העיתונות העולמית: צמחים מסוגלים "לשמוע" חרקים!

שיתוף פעולה בין פרופ' לילך הדני וד"ר יובל ספיר מבית הספר למדעי הצמח ובין פרופ' יוסי יובל מבית הספר לזואולוגיה, הוליד מחקר יוצא דופן, המוכיח כי צמחים מסוגלים לשמוע.
במחקר נבדקה תגובתם של צמחי נר הלילה (Oenothera drummondii) להקלטות של זמזום דבורים.
החוקרים מצאו כי קולות הזמזום הובילו לעלייה מהירה של 20% בממוצע בריכוז הסוכר בצוף, וזאת בהשוואה לריכוז הסוכר שנמדד בצמחים אשר נחשפו לצלילים גבוהים אחרים או שלא נחשפו לצלילים כלל.
תוצאות המחקר מוכיחות, לראשונה, כי צמחים מסוגלים להגיב ביעילות ובמהירות לקולותיהם של מאביקים. הצלילים גורמים לרטט במבנה הצמח, וככל הנראה מניעים תהליך שבמסגרתו הפרח משמש כאיבר השמע של הצמח. הרטט, כמו גם הפרשת הסוכר המוגברת, הן תגובות ספציפיות לתדר שמפיקים המאביקים.
הגילוי המרתק שהתפרסם בעיתונים מובילים ברחבי העולם הוא אבן דרך נוספת בהבנת עולמם של הצמחים וכיצד הם מתקשרים.

המאמר המלא

כתבה באתר National Geographic