אודות בית הספר

בית הספר למדעי הצמח
בית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון

בית הספר הוא מהגדולים בתחום מדעי הצמח בישראל ומציע מגוון של קורסים ואפשרויות מחקר בתחום מדעי הצמח ואבטחת מזון. חברי הסגל של בית הספר' עובדים יחד בקהילה דינמית ומשתפת שמטרתה לקדם את הידע שלנו בביולוגיה של צמחים' ברמה התיאורטית ויישומים שלה בביוטכנולוגיה, בחקלאות, בתעשייה, בהגנת הסביבה ובתגובה לשינוי האקלים.

חוקרי בית הספר משתמשים במערכות המחקר המגוונות והחדישות ביותר, כמו מערכות קריספר, מצלמות תרמיות לבדיקת צמחים, מיקרוסקופים משוכללים דוגמת מיקרוסקופ קונפוקלי ומכשירי פנומיקה מתקדמים. לבית הספר ישנם מתקני מחקר מתקדמים דוגמת הגן הבוטני – גן יהודה נפתלי, המעבדה לחקר השורשים ע"ש שרה רסין, והמכון לחקר הדגנים. בנוסף, בית הספר מוביל מרכז מצויינות במחקר בנושא הסתגלות של צמחים לתנאי סביבה משתנה דרך תכנית מרכזי המצויינות של הקרן הלאומית למדע I-CORE. במקום ישנן תשתיות מחקר מודרניות בחזית המדע העולמי, שהינן ייחודיות בישראל.

בית הספר למדעי הצמח, מבצע מחקר במגוון רחב של נושאים בכל רמות ההיררכיה הביולוגית: החל מביולוגיה תיאורטית ומתמטית תוך שימוש בכלים מיחשוביים מתקדמים ובביולוגיה מערכתית, דרך מחקר של מולקולות בודדות, גנים, חלבונים ותאים, ועד להתפתחות הצמח השלם ופיזיולוגיה של מערכות אקולוגיות יבשתיות וימיות. תכניות מחקר פעילות עוסקות בהתפתחות צמחים ובהורמונים, מטבוליזם, יחסי טפיל-צמח מאכסן, הובלת אותות, אקולוגיה, אבולוציה, אקופיזיולוגיה, מערכתיות וביוטכנולוגיה.

המחקר עושה שימוש בטכניקות עדכניות של גנומיקה ופרוטאומיקה מערכתיות. מיקרוסקופיה קונפוקלית מתקדמת וטכנולוגיות בלתי-פולשניות אחרות משמשות ללמוד דינמיקה תאית ופיזיולוגיה בתוך הצמח החי. בשנים האחרונות ניתן דגש הולך וגדל לשימוש במערכות מודל כגון ארבידופסיס, ציאנובקטריה וטחבים, כמו גם גידולים חקלאיים כגון עגבניה וחיטה, במטרה ליצור צמחים בעלי עמידות משופרת לתנאי עקה. המגוון שלנו גדל עם קבוצות מחקר שאימצו מערכות מודל שאינן צמחיות, כולל פטריות וזבובי-פירות, כמו גם בעלי חיים ארסיים ומיקרואורגניזמים כמקור לרעלנים להגנה על צמחים מפני חרקים, וכן שימוש בצמחי מדבר לצורך ייצור דלק ביולוגי.

מעבדות המחקר של בית הספר פתוחות לחוקרים בתר-דוקטורים, סטודנטים לתואר שלישי ושני ולסטודנטים לתואר ראשון המבצעים פרוייקטי מחקר. המחקר המשגשג בבית הספר שלנו תואם את המחוייבות שלנו להוראה ברמה גבוהה. בית הספר מציע קורסי מעבדה מתקדמים, כולל ביולוגיה מולקולרית, ביוטכנולוגיה, פיטופתולוגיה, ביולוגיה תיאורטית, ביומכניקה, ופוטוסינתיזה, בנוסף לקורסי-שדה העוסקים במערכות אקולוגיות של צמחים מקומיים ובמרחבי העולם. לאחרונה נפתח מסלול חדש לתואר ראשון בביולוגיה מורחבת בדגש אבטחת מזון, שבו יינתנו קורסים בנושאי קרקע ומים, השבחת צמחים, איבוד מזון, מדיניות ציבורית, ומבוא לכלכלה.

תואר שני

בית הספר מציע תואר שני במספר רב של מסלולים >>
לנהלי קבלה כלליים ראו כאן. לפרטים על דרישות ספציפיות, צרו קשר עם מזכירות בית הספר

תואר שלישי

לפרטים לגבי רישום לתואר שלישי

סטודנטים אשר סיימו את לימודי התואר הראשון בהצטיינות יכולים להרשם למסלול לדוקטורט ישיר.