הגן הבוטני - גן יהודה נפתלי

הגן הבוטני - גן יהודה נפתלי, שהוקם בשנת 1972, הוא מרכז למחקר, חינוך ושימור בוטניים של מיני צמחים נדירים ובסכנת הכחדה. התערוכה כוללת צמחייה מקומית מישראל ומהמזרח התיכון, וכן אוספי צמחים מרחבי הגלובוס 

 

הגן הבוטני יהודה נפתלי
צילום: שירז פשינסקי

 

הגן הבוטני יהודה נפתלי, שהוקם בשנת 1972, הוא מרכז למחקר, חינוך ושימור בוטניים של מיני צמחים נדירים ובסכנת הכחדה. התערוכה כוללת צמחייה מקומית מישראל ומהמזרח התיכון, וכן אוספי צמחים מרחבי הגלובוס.

 

הגן משתרע על שטח של 34,000 מ"ר וכולל 3800 מיני צמחים, ומשמש כיתת חוץ לסטודנטים ומבקרים של אוניברסיטת תל אביב. החוקרים עורכים מחקרים על הצמחים השונים, לרבות אוספים מיוחדים של צמחייה ישראלית, הבית הטרופי והמעבדה לחקר השורשים. כאן התלמידים בוחנים חקירות אקולוגיות ובוטניות בנושאים כמו תפקוד המערכת האקולוגית וגנטיקה של צמחים. כמו כן, מתקיימים בגן מחקרים על צמחים נדירים ובסכנת הכחדה ליישום ידע מדעי לשימור צמחי ישראל.

 

 

כר פורה של מחקר והוראה

הגנים הבוטניים מציגים את הצומח בארץ ישראל על חבליה המגוונים, כמו גם צמחים מאזורים אחרים בעולם. הגנים הוקמו בשנת 1973, כמורשתו וצוואתו הרוחנית של נח נפתולסקי, מחלוצי החוקרים של צמחיית ארץ ישראל. מאז התפתחו הגנים והם משמשים כמרכז הוראה ומחקר המשרת את סגל החוקרים של הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס.וייז ושל המחלקה לביולוגיה מולקולרית ואקולוגיה של צמחים בפרט, את הסטודנטים, וכן חוקרים מרחבי העולם. בגנים, בחממות ובמעבדות השונות - על שלל מיני הצמחים הגדלים בהם, נערכים עשרות מחקרים וניסויים לאורך השנה בתחומי אקולוגיה, ביוטכנולוגיה, ביולוגיה של התא, גנטיקה התפתחותית ועוד, כמו גם פעולות לשימור מינים נדירים בסכנת הכחדה.

 

 

הסיור בגן הבוטני

גן יהודה נפתלי מרגיש כמו טיול בחיק הטבע. בין עצים סבוכים, פכפוך מים וצמחייה עשירה מכל עבר, שוכחים שנתיבי איילון הסואנים נמצאים ממש מעבר לפינה. לזמן-מה נדמה שיצאנו מהעיר והגענו למקומות רחוקים – לנווה מדבר, לארץ טרופית ואפילו אל מתחת לפני האדמה, שם אפשר להציץ לצמחים מתחת לשורשים.

 

הכניסה לגנים הבוטניים נעשית בתיאום מראש בלבד - בליווי מדריך או בסיור לקבוצה. לתיאום סיור באמצעות אתר מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט לחצו כאן >>

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>