כתבו עלינו

מחקר אחר מחקר, מתברר שלצמחים יש חושים מחודדים, אינטליגנציה מפותחת ויכולות קוגניטיביות מפתיעות. יש מי שסבור שהגילויים האלה מחייבים אותנו להתחיל להתייחס אליהם לגמרי אחרת

המועצה האירופאית למחקר ERC העניקה גרנט משותף על סך כ-10 מיליון אירו לקבוצות מחקר בהובלתה של פרופ' ג'ודי ברמן, הפקולטה למדעי החיים

קרן BARD, הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוחים חקלאיים של ארצות הברית וישראל בחרה במחקרו של פרופ' ערן בכרך מאוניברסיטת תל אביב כאחד משלושת המחקרים המשפיעים ביותר בתחום החברתי והסביבתי.

ד"ר יסמין מרוז חוקרת תהליכים התנהגותיים בצמחים, ובהם קבלת החלטות, זיכרון והתנהגות קולקטיבית, ומשלבת במחקריה כלים מעולמות הביולוגיה, הפיזיקה והמתמטיקה. הניסויים מבוססים על הרעיון שתגובות התנהגותיות בצמחים מתבטאות בדינמיקת הצמיחה שלהם.

הופעתם של שפני סלע בשכונות בצפון-מזרח הבירה לפני כעשור לוותה בהתפרצות של מחלת הלישמניה. בעת האחרונה מצטברים דיווחים על תצפיות של החיות בלב ירושלים, ומומחים מעריכים כי שפני הסלע גילו את יתרונות החיים בעיר.

המטרה שלנו במעבדה היא להגיע להבנה של תהליכים התנהגותיים של צמחים מרמת הרקמה ועד הצמח כולו, תוך חיבור בין ההיבטים הביולוגים, הפיזיקליים והחישוביים. ומה הקשר לאמנות?

מאחוריהם דרך ארוכה ומרתקת של תגליות מדעיות, והם נחשבים לבעלי שם בעולם המדע הבינלאומי. תחת עיניהם עברו מאות תזות ועבודות דוקטורט, והם מנחים אלפי סטודנטים וסטודנטיות שעושים את צעדיהם הראשונים במחקר. אבל כל אחד מהם זוכר היטב את המחקר הראשון שעשה ופרסם.

מחקר פורץ דרך שנעשה באוניברסיטת תל־אביב מוכיח שניתן להפוך כל צמח למקור חשמל ולייצר באמצעותו אנרגיה לתעשייה או לחקלאות. מוביל המחקר, פרופ' יפתח יעקובי.

מפיצי על הם חולים שמדביקים כמות גדולה של אנשים במקרים מצומצמים ■ מחקרים חדשים מראים כי ייתכן שמפיצי על הם הכוח שמניע את התפשטות מגפת הקורונה - ולא הדבקה הדרגתית של הרבה אנשים שונים