עולם החרקים ב' (0455.3891)

עודכן: 06.11.2017

שם הקורס באנגלית: The world of insects B

מרצה הקורס: ד"ר דורצ'ין נטע

ימים ושעות הקורס

סוג: מעבדה
מספר קורס סמסטר יום משעה עד שעה בניין חדר
0455.3891.01 ב ה 14:00 16:00 שרמן 110

מועדי סיורים:

28.03.18 - יום ד'
10.04.18 - יום ג'
08.05.18 - יום ג'

סילבוס:

מטרת הקורס היא לערוך היכרות עם מחלקת החרקים - קבוצת האורגניזמים העשירה והמגוונת ביותר בטבע. קורס זה יתמקד בקבוצות החרקים בעלי גלגול מלא (למשל חיפושיות, דבורים, פרפרים)  ויכלול הרצאות, מעבדות, ושלושה ימי סיור. שני השיעורים הראשונים יוקדשו למבוא על מבנה גוף החרק, ולאחר מכן יתמקד כל שיעור בסדרה אחת או בשתי סדרות של חרקים בהם תכירו את המשפחות והמינים הבולטים בארץ ובעולם, מחזורי חיים, תופעות ביולוגיות מיוחדות, ערך כלכלי חיובי/שלילי וכו'. במסגרת המעבדה יוצגו חרקים חיים ומשומרים כדי ללמוד על מבנה גופם והתנהגותם (מורפולוגיה, תנועה, הסוואה, הגנה, הזנה וכו'). הקורס יכלול שלושה סיורים בני יום אחד בהם תפגשו חרקים שונים בבית גידולם הטבעי (ללא איסוף).

הערה: הקורס לא יתקיים בשנה"ל תשע"ט

מס תלמידים: 36

דרישות קדם: אין

נוכחות חובה

הרכב ציון:

- 85% מבחן סופי בכתב

- 15% הערכת מדריך

ספרות:
האנציקלופדיה של החי והצומח של ארץ ישראל, כרך 3 – חרקים.
Gullan P. and Cranston P. 2014. The Insects – an Outline of Entomology
Grimaldi D and Engel M. 2004. Evolution of the Insects