כיצד מצליחים אורגניזמים ימיים לחדש את רקמות גופם?

צלילה למחקרן של ד"ר נועה שנקר והדוקטורנטית טל גורדון מבית הספר לזואולוגיה שמצאו לאחרונה שהאצטלן הסוליטרי הנפוץ במפרץ אילת בעל יכולות רגנרציה מפותחות ביותר.

23 דצמבר 2018
טל גורדון אוספת אצטלנים בים האדום

המעבדה של פרופ' נועה שנקר חוקרת את האקולוגיה והביולוגיה של אצטלנים, אורגניזמים ימיים ישיבים הניזונים מסינון, המאופיינים גם ביכולות רגנרציה מפותחות ביותר. טל גורדון, סטודנטית לתואר שלישי במעבדה, מצאה לאחרונה שהאצטלן הסוליטריPolycarpa mytiligera , הנפוץ במפרץ אילת, הוא בעל יכולות רגנרציה מפותחות ביותר של מרכז העצבים, איברים פנימיים ואיברים אחרים, אשר לא תועדו במינים יחידניים אחרים בקבוצה זו.

"יכולות הרגנרציה המפותחות של מין זה מצביעות על הפוטנציאל הגבוה שלו לשמש כמין מודל לחקר תהליך חידוש הרקמות, מנקודת מבט תאית וגנטית, ולקדם את מחקר הרגנרציה ותאי גזע בתחום הביו-רפואה," מספרת טל.

לקריאת המאמר המלא לחצו כאן.