חושבים על תואר שני? מוזמנים ליומיים של ביקורים במעבדות הפקולטה החדשניות

בואו לגלות את "מאחורי הקלעים" של המחקר בארבעת בתי הספר בפקולטה שלנו, להיחשף לאתגרים המחקריים ולכלי המחקר החדשניים, ולהכיר את החוקרים שלנו: ימים רביעי – חמישי, 23 – 24 באוקטובר 2019, במבואת אולם קציר, בניין גרין.

26 ספטמבר 2019
מפגשי ממשיכים לתואר שני

אם אתם חושבים על תואר שני במדעי החיים, אתם מוזמנים להירשם למפגשים ולסיורים במעבדות המחקר בארבעת בתי הספר שלנו,  לתכנן כבר עכשיו את שנת הלימודים הבאה ולבחור במעבדה לפרויקט מחקר.

כל המפגשים בתוכנית מתחילים ומסתיימים במבואת מועדון קציר, בניין גרין, קומת קרקע.

בתוכנית:

יום רביעי, 23 באוקטובר 2019

9:15 – 10:00 |  תואר שני בפקולטה למדעי החיים – איך עושים את זה ומה חשוב לדעת? ד"ר פרידה בן-עמי, ראשת המדרשה ללימודים מתקדמים

10:00 – 13:00 | בית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון: מבט אל העתיד

מה צמחים קולטים, חשים וזוכרים? כיצד צמחים מתגוננים מפני סכנות סביבתיות לנוכח שינויי אקלים? ואיך כל זה קשור לאבטחת מזוננו בעתיד? בואו להכיר את מרכז המחקר הייחודי בארץ ולמצוא מערכות חדשניות לאפיון דינמי של אצות וצמחים.

מוזמנים לבקר במעבדות המחקר שלנו, לשוחח בגובה העיניים על מדע, מחקר בצמחים, תארים מתקדמים ועוד:

• ד"ר יסמין מרוז  –  התנהגות של צמחים: איך צמחים מקבלים החלטות ובונים אסטרטגיות גדילה אופטימליים בסביבה משתנה: שילוב של ניסויים ומודלים מתמטיים ופיזיקליים
  • ד"ר יפתח יעקובי –  אור אנרגיה וביודלקים - כיצד מודדים וכיצד מהנדסים?
  • פרופ' שאול ילובסקי – העברת אותות בהתפתחות והגברת העמידות ליובש ומלח
  • פרופ' איתי מירוז –  Computational challenges in Plant Biology

13:00 –  14:00 | ארוחת צוהריים

14:00 –  17:00 | בית הספר לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה: מדברים באופן אישי

חוד החנית של הביולוגיה כאן! ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, חקר התא ואימונולוגיה.

14:00 –  שיחת פתיחה עם פרופ' טל פופקו, ראש בית הספר

סיורים של 45 דקות על פי בחירתכם:

17:30 | מפגשים מהסוג האישי, בירה ופיצות : מפגשים עם תלמידי מחקר לתארים מתקדמים בפקולטה למדעי החיים | במרפסת מוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט

נפגשים בשעה 17:30 בדיוק בכניסה למוזיאון ונכנסים כקבוצה. לא תתאפשר כניסת יחידים.

יום חמישי, 24 באוקטובר 2019

9:30 | התכנסות

10:00 - 13:00 | בית הספר לזואולוגיה: להסתכל לטבע בעיניים

איך הוביל רובוט תת-מימי להכרזה על שמורת טבע חדשה? איך חוקרים רואים את זרמי המים שיוצרים דגים? איך מתחקים על בע"ח בסביבתם הטבעית –בשטח ומהמעבדה? כיצד חוקרים איך עפים החרקים,  או איך מתקשרים ביניהם עטלפים? כיצד תאורת לילה משפיעה על בעלי חיים ועלינו? איך מחקר זואולוגי תורם לפיתוח חומרי המחר המסייעים ליעל תנועת כלי שיט?

על כל אלו ועוד בואו לשמוע במעבדות שלנו! אנחנו בוחנים את העבר, ההווה והעתיד בשמירת הטבע, פיזיולוגיה סביבתית, התנהגות בעלי חיים, פאוניסטיקה ואבולוציה.

בסיורים תוכלו לגלות את הפניות הסמויות בגן הזואולוגי ולסייר באוספים ובמעבדות החדשות של מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט.

10:00 –  ד"ר גל ריבק, הצגת בית הספר

10:15 –  סיור במעבדות

11:15 –  מאחורי הקלעים של הגן הזואולוגי

12:15 –  סיור באוספים ובמעבדות של מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט

13:00 –  14:00 | ארוחת צוהריים

14:00 –   17:00 | בית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה: מפגשים במעבדות הצעירות

אתם תוהים מה קורה במוח שלכם ממש עכשיו? איך הכול עובד? איך המוח מקבל החלטות? מה הקשר בין תאי עצב וכלי דם? כיצד מרפאים מחלות על ידי עריכת הגנום?  איך נוצרות תבניות במהלך ההתפתחות? כיצד הפלנריה משחזרת את כל גופה לאחר שחותכים אותה?

איך אפשר בכלל לחקור את קידוד כל המידע זה?  בואו להכיר את המחקר המרתק במעבדות החדשות שלנו:

17:00 18:00 | סיכום המפגשים

מספר המקומות מוגבל! הרשמו עכשיו!