אוניברסיטת תל אביב העניקה תארי ד"ר של כבוד לבני הזוג ולד וסנדרה שמוניס

במסגרת אירועי חבר הנאמנים 2023, הוענקו תארי דוקטור של כבוד למר ולד שמוניס ולרעייתו, הגב' סנדרה שמוניס

23 מאי 2023
צילום: ישראל הדרי
אוניברסיטת תל אביב העניקה תואר ד"ר של כבוד לסנדרה וולד שמוניס

בטקס חגיגי שנערך במהלך אירועי חבר הנאמנים 2023, העניקה אוניברסיטת תל אביב תארי כבוד ל-9 אנשים, שתרמו והטביעו חותם בלתי נשכח על העולם. שניים ממקבלי תארי הכבוד היו סנדרה ו-ולד שמוניס.

תארי הכבוד הוענקו על ידי יו"ר חבר הנאמנים של TAU, הגברת דפנה מיתר-נחמד, הנשיא פרופ' אריאל פורת והרקטור פרופ' מארק שטייף.

סנדרה וולד שמוניס: "אם התרומה שלנו יכולה לעזור להזיז את המחט לפחות עבור אנשים מסוימים, זה יהיה משמעותי ביותר. המטרה שלנו היא לתמוך במדענים. למדינת ישראל ולאוניברסיטת תל אביב בפרט יש כישרון מדהים, אז איזה מקום טוב יותר להשקיע בו מאשר בפילנתרופיה שיכולה להניב כמה תוצאות משמעותיות?".

Photo by: Israel Hadari

מנימוקי הוועדה

"בהכרה בהפיכתם מהתחלות צנועות כמהגרים לזוג מנצח ומשפיע; החזון היזמי שלהם בהקמת חברת RingZero Systems, ולאחר מכן, RingCentral, ספקית של פתרונות תקשורת מבוססי ענן; רוחם הפילנתרופית האכפתית בתמיכה במטרות חשובות מגוונות בישראל ובארה"ב באמצעות הקרן המשפחתית שלהם, ביניהם ערכים יהודיים, יזמים צעירים, חקר סרטן וארכיאולוגיה מקראית; נדיבותם המיוחדת כלפי אוניברסיטת תל אביב בהקמת בית הספר "למחקר ביו רפואי וחקר הסרטן ע"ש שמוניס" ו"המכון לאנתרופולוגיה ע"ש משפחת שמוניס"; והידידות החמה שלהם כלפי ישראל והרצון לעזור למקם אותה כמובילה עולמית בתחום הסרטן והמחקר הביו-רפואי המולקולרי".

Photo By: Israel Hadari

Photo by: Israel Hadari

Photo By: Yael Tzur

Photo by: Yael Tzur

ולד וסנדרה שמוניס היגרו לארה"ב מאודסה שבאוקראינה, אז חלק מברית המועצות, בשנות ה-70 ו-1980 בהתאמה. יחד הם הקימו חברת תוכנה ארגונית בשם Ring Zero Systems, שנמכרה למוטורולה, לפני שהקימו ב-1999 חברת פתרונות תקשורת בשם RingCentral.

RingCentral מוכרת כספקית פתרונות תקשורת טהור ענן הגלובלית הגדולה והצומחת ביותר בעולם, והוצאה לציבור בשנת 2013. מאוחר יותר המשיכה סנדרה לעסוק בתחומי עניין מקצועיים אחרים, כולל השקעות ופיתוח נדל"ן. ולד זכה לשבחים רבים על יכולות המנהיגות שלו. הוא נבחר לאחד מ-10 המנכ"לים המובילים בעולם לשנת 2020 וזכה בפרס מנהיג השנה בתקשורת מאוחדת לשנת 2020. ולד שמוניס הוא בעל תואר ראשון ותואר שני במדעי המחשב מאוניברסיטת סן פרנסיסקו סטייט וממציא בעל שם על מגוון פטנטים בארה"ב. סנדרה שמוניס היא בעלת תואר בהנדסת מחשבים וכיום ממקדת את רוב מאמציה בניהול הקרן הפילנתרופית של המשפחה.