פרופ' עודד רכבי נבחר כחבר באקדמיה הצעירה הישראלית

פרופ' עודד רכבי, מבית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיסיקה בפקולטה למדעי החיים, נבחר להצטרף לאקדמיה הצעירה הישראלית. האקדמיה הוקמה בשנת 2012, במטרה לשמש כחממה של רעיונות ויוזמות שימנפו את יכולות האקדמיה בישראל

06 יוני 2021
פרופ' עודד רכבי
ברכות לפרופ' עודד רכבי, מבית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיסיקה, על קבלתו לאקדמיה הלאומית הצעירה. האקדמיה הצעירה נוסדה על ידי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים והיא פועלת באופן עצמאי, בגיבוי ובסיוע של האקדמיה הלאומית. בהרכב האקדמיה הצעירה יש שאיפה לאיזון דיסציפלינרי ולייצוג הולם של האוכלוסייה והקהילה המדעית בישראל, בכפוף לעקרון המצוינות כתנאי קובע.

חברי האקדמיה הם חוקרים צעירים (עד גיל 45 בעת בחירתם) מהשורה הראשונה בעולם, בעלי מחויבות לחיזוק המדע בישראל, ובעלי ידע אקדמי רב-תחומי המשולב ברצון לעשייה. החברים נבחרים לכהונה בת ארבע שנים, על סמך מצוינות מחקרית ומעורבות חברתית ואקדמית. באקדמיה כ-30 חברים.

פרופ' עודד רכבי, עוסק בחקר מנגוני הורשה בתולעים והוכיח במסגרת מחקריו בתולעים, כי מידע שההורים לומדים, יכול לעבור בתורשה לצאצאים. במחקר אחר, הינדסה גנטית קבוצת המחקר של רכבי טפילים, והפכה אותם למכונות להפרשת חלבונים, זאת על מנת לאפשר תיקון של מחלות גנטיות במערכת העצבים. מומלץ מאוד גם לעקוב אחריו בטוויטר

צפו בהרצאת TED מרתקת של פרופ' עודד רכבי: