בקרוב נגיע לחלל: ניסויים של שניים מהחוקרים בפקולטה למדעי החיים, יבוצעו בתחנת החלל הבינלאומית

האסטונאוט הישראלי השני, איתן סטיבה, עתיד לטוס בשנה הבאה לתחנת החלל הבינלאומית. בין הניסויים השונים שיבצע האסטרונאוט, נבחרו שני ניסויים מרתקים של חוקרי הפקולטה: פרופ' דן פרנקל וד"ר דודו בורשטיין

10 מאי 2021
תחנת החלל

קרן רמון וסוכנות החלל במשרד המדע והטכנולוגיה שולחות את הישראלי השני לחלל, איתן סטיבה, למשימה לאומית והיסטורית. משימת 'רקיע' נועדה לעורר השראה בקרב הדור הצעיר, ולקדם ולהרחיב את תעשיית החלל הישראלית.
 

לקראת תחילת 2022, צפויה לצאת לתחנת החלל הבינלאומית משימה בה לישראל תהיה נוכחות משמעותית, יכולת לתרום להתפתחות תעשיית החלל ולשיפור החיים על פני כדור הארץ. AX1, אותה יזמה והובילה חברת Axiom Space, היא המשימה הראשונה לתחנת החלל הבינלאומית, בכפוף לאישור נאס"א, שתאויש כולה על ידי אסטרונאוטים פרטיים. ככזו, היא מבשרת על מהפכה בתחום הטיסות המאוישות לחלל, מהפכה שתסייע בהתקדמות משמעותית של התחום.
 

מבין שלושת האסטרונאוטים שיובילו את המשימה נמנה גם איש העסקים הישראלי וטייס הקרב לשעבר איתן סטיבה. סטיבה, חבר קרוב של משפחת רמון, יהיה הישראלי השני שיגיע לחלל והראשון מזה 18 שנה. המשימה, שמובילות בישראל עמותת קרן רמון וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה, תאפשר לקדם מגוון של נושאים להם תרומה אדירה לחברה הישראלית ולאנושות כולה.
 

המשימה תאפשר ליזמים, מדענים וחוקרים ישראליים לקדם רעיונות חדשניים תספק הזדמנות נדירה בעבורם לבחון את היוזמות שלהם בסביבת מחקר ייחודית ובכך לתרום לטובת המחקר ותעשיית החלל הישראלית והבינלאומית.
 

בין שלל המחקרים השונים שנבחרו לניסוי, נמצאים גם שניים מהחוקרים וחברי הסגל של הפקולטה למדעי החיים. פרופ' דן פרנקל מבית הספר לנוירולוגיה, ביוכימיה וביופיסיקה ובית הספר סגול למדעי המוח וד"ר דודו בורשטיין, מבית הספר למחקר ביו-רפואי וחקר הסרטן ע"ש שמוניס.
 

המחקר של פרופ' דן פרנקל והדוקטורנטית קטי לדזון, עוסק בחקר הזקנה בחלל - האפקט על תאי הכוכב של המוח הניסוי יתמקד בבחינת השפעת ההאצת ההזדקנות של תאים אסטרוציטים, בחשיפה לתרופה בתנאי מיקרו-כבידה. לחצו כאן לקריאה נוספת >> 

 

 
הניסוי של ד"ר דודו בורשטיין, בשיתוף ד״ר גור פינס ממכון וולקני, והדוקטורנט דן אלון, יתמקד במערכת אבחון גנטית של פתוגנים וזיהומים אחרים במשימות חלל. לחצו כאן לקריאה נוספת >> 
 
 
 
אמנם ישנם עוד מספר שלבים שיש לעבור על כדור הארץ עד קבלת האישור הסופי, אבל כולנו מחזיקים אצבעות, ומחכים לראות את נציגות הפקולטה בחלל. 
 
 
 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>