שימוש בטכנולוגיית קריספר לעריכת דנ"א עלול להגביר את הסיכון לסרטן

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב מצאו שבחלק מהתאים שעליהם הופעלה הטכנולוגיה נגרם אובדן משמעותי של חומר גנטי, מצב שעלול להביא להתפתחות סרטן

25 יולי 2022
ד"ר אסף מדי, ד"ר עדי ברזל וד"ר אורי בן-דוד

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב מצביעים על סיכונים שכרוכים בשימוש בטכנולוגיית קריספר לעריכת דנ"א. החוקרים בחנו כיצד משפיעה הטכנולוגיה על תאי דם לבנים של המערכת החיסונית (תאי T) ומצאו כי בעקבות השימוש בטכנולוגיה נגרם אובדן של חומר גנטי בחלק מהתאים, מצב שמאפיין תאי סרטן.

המחקר בוצע בהובלת ד"ר עדי ברזל מבית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב וממכון דותן לתרפיות מתקדמות בשיתוף בית החולים על שם סוראסקי (איכילוב) וד"ר אסף מדי וד"ר אורי בן-דוד מהפקולטה לרפואה על שם סאקלר ומרכז ספרא לביואינפורמטיקה. שותפים נוספים היו הסטודנטים אלסיו נחמד ואלה גולדשמידט ועוזר המחקר אלי ראובני. הממצאים פורסמו בכתב העת Nature Biotechnology.

לידיעה המלאה לחצו כאן >>