פרופ' אהוד גזית – הישראלי הראשון שזוכה במינוי בינלאומי יוקרתי בכימיה

פרופ' גזית הוא הישראלי הראשון שזוכה לכבוד זה וכן המדען הראשון המתמנה לתפקיד מחוץ לארצות הברית וליבשת אירופה

28 פברואר 2022
פרופ אודי גזית

 

פרופ' אהוד גזית מבית הספר שמוניס למחקר ביו-רפואי וחקר הסרטן בפקולטה למדעי החיים והמחלקה למדע והנדסה של חומרים בפקולטה להנדסה, זכה במינוי International Solvay Chair in Chemistry לשנת 2023. המינוי בו זכה פרופ' גזית מתרחש אחת לשנה. 

 

מכון סולווה הבינלאומי נוסד בבלגיה לפני כמאה שנים ונועד לפתח ולתמוך מחקר יצירתי ופורץ דרך בפיזיקה, כימיה ותחומים קרובים, על מנת להגדיל ולהעמיק את ההבנה של תופעות טבע. המכון מארגן כנסים שנתיים בפיזיקה ובכימיה, כמו גם סדנאות בינלאומיות להכשרת דוקטורנטים ולנושאים נבחרים.

 

במסגרת המינוי החדש של פרופ' גזית, הוא עתיד לשהות בבריסל בירת בלגיה משך כחודש או חודשיים, במהלכם יעניק הרצאות על תחום מחקרו. במינוי היוקרתי זכו בעבר 15 מהמדענים הבכירים בעולם כולל שלושה חתני פרס נובל לכימיה, חתן פרס וולף וחתנים וכלות של פרסים יוקרתיים נוספים, כולם ממוסדות מובילים בארה"ב ובאירופה, ואליהם מצטרף כעת פרופ' גזית. 

 

פרופ' אהוד גזית הוא ביופיזיקאי, ביוכימאי וננו-טכנולוג. תחום התמחותו העיקרי הוא "ביולוגיה של מצב מוצק", תחום מחקר חדשני המשלב דיסציפלינות מפיזיקה, כימיה, ביולוגיה סינתטית ומבנית והנדסת חומרים. הוא מומחה בעל שם עולמי לננו-טכנולוגיה וכימיה ביולוגית, ומאמריו צוטטו כ-30 אלף פעמים בספרות האקדמית. 
 

בעבר כיהן כסגן נשיא האוניברסיטה למחקר ופיתוח, כיושב ראש "רמות", חברת מסחור הידע של האוניברסיטה, וכן כמדען הראשי של משרד המדע והטכנולוגיה. הוא המנהל המייסד של מרכז בלווטניק לפיתוח תרופות באוניברסיטת תל אביב.
 

ברבות השנים זכה פרופ' גזית בשורה של הוקרות ופרסים יוקרתיים בארץ ובעולם, בהם פרס כדר למצוינות מחקרית, פרס לנדאו מטעם מפעל הפיס ופרס רפפורט למצוינות בתחום המחקר הביו רפואי. הוא עמית של החברה המלכותית לכימיה בבריטניה, חבר זר של האקדמיה הלאומית למדעים בהודו וחבר בארגון האירופי לביולוגיה מולקולרית. 

פרופ' אהוד גזית: "אני מודה למכון סולווה על הבחירה בי, שאותי הפתיעה וריגשה מאוד. זהו כבוד גדול עבורי להצטרף לרשימה כה יוקרתית ומרשימה של חוקרים מובילים שאנו נושאים אליהם את עינינו בהערכה. היום אני נזכר בנשיא המדינה לשעבר פרופ' אפרים קציר, מגדולי מדעני ישראל שאני נמנה עם ה'נינים' האקדמיים שלו, ואשר ארגן את ועידת הכימיה של מכון סולווה לפני כ-40 שנה. מלבד הכבוד האישי, אני שמח וגאה לייצג את אוניברסיטת תל אביב ואת מדינת ישראל במינוי זה".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>