פרופ' יצחק ויץ זכה בפרס סנט-גייורגי (Szent-Györgyi) לקידום חקר הסרטן לשנת 2023

הפרס יוענק לפרופ' ויץ בטקס חגיגי שייערך ב-21.10.23 במועדון העיתונות הלאומי (National Press club) בוושינגטון בירת ארה"ב.

22 יוני 2023
יצחק ויץ

הישג מרשים: פרופ' יצחק (איציק) ויץ מבית הספר שמוניס באוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס סנט-גייורגי (Szent-Györgyi)  לקידום חקר הסרטן לשנת 2023, כך קבעה ועדת הפרס של הקרן הלאומית לחקר הסרטן (NFCR) בארה"ב.

 

הפרס יוענק לפרופ' ויץ, חוקר בעל שם עולמי בתחום הסרטן, על מחקריו פורצי הדרך, שחשפו כי זרימת מידע ומעבר אותות דו-כווני בין תאים סרטניים לבין המיקרו-סביבה של הגידול הסרטני ממלאים תפקיד מכריע בגדילת הגידול וביצירת גרורות. פרס סנט-גייורגי מוענק מדי שנה למדענים שתגליותיהם החלוציות  תרמו למניעה, לאבחון, או לטיפול בסרטן, השפיעו עמוקות ולאורך זמן על הבנת הסרטן, ויצרו הבטחה לשיפור או להצלת חייהם של חולי סרטן. הפרס יוענק לפרופ' ויץ בטקס חגיגי שייערך ב-21.10.23 במועדון העיתונות הלאומי (National Press club) בוושינגטון בירת ארה"ב.

 

פרופ' יצחק ויץ הביע סיפוק רב ואמר: "הידיעה שעבודתי עיצבה את הבנת המיקרו-סביבה של הגידול הסרטני, והניחה תשתית לטיפולי אימונותרפיה מצילי חיים, מעניקה לי תחושת סיפוק אדירה. הזכייה בפרס סנט-גייורגי היא כבוד גדול עבורי, ואני מודה מקרב לב לוועדת הפרס על ההוקרה היוקרתית, המאפשרת לי להתייצב בשורה אחת עם הזוכים המכובדים שקדמו לי."

 

פרופ' ויץ הגיע להישגים רבים במהלך קריירה מרשימה של יותר מ-50 שנה. כיום, כפרופ' אמריטוס באוניברסיטת תל אביב, הוא מכהן כראש המעבדה לחקר המיקרו-סביבה וגרורות של גידולים סרטניים בבית הספר שמוניס למחקר ביו-רפואי וחקר הסרטן שבפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז. תרומתו החשובה במהלך עשרות שנות מחקר כללה שלל תובנות ותגליות פורצות דרך, פרסומים ושיתופי פעולה, עם דגש על התפקיד הקריטי של המיקרו-סביבה בביולוגיה של תאים סרטניים, בהתפתחות הגידולים וביצירת גרורות. 

 

 

בשלבים המוקדמים של מסעו המדעי, בשנות ה-60 של המאה שעברה, ערך פרופ' ויץ ניסויים חלוציים שהדגימו כי מרכיבים של מערכת החיסון מסתננים למיקרו-סביבת הגידול הסרטני ומשפיעים על התנהגותו. מחקריו העלו כי גורמי חיסון הומוראליים המתמקמים בסביבת הגידול הסרטני משפיעים השפעה מכרעת על  המאבק של מערכת החיסון בהתפתחות הגידול, בשגשוגו  ובפלישתו לאיברים מרוחקים ויצירת גרורות.. ממצאים חשובים אלה הניחו את התשתית להיבטים העקריים של האימונותרפיה הנהוגה כיום, ובכך סייעו רבות לחולי סרטן וקידמו את הרפואה לעבר מציאת מרפא לסרטן.

 

ד"ר ראקש ק. ג'אין, חתן פרס גיירגי-סנט לשנת 2022 ויו"ר וועדת הפרס לשנת 2023, הביע שמחה על זכייתו  של פרופ' ויץ, והדגיש את ההשפעה המשמעותית של עבודתו על פיתוח טיפולים שנועדו לפגוע במולקולות במיקרו-סביבה של הגידול. ג'אין, שחוקר גם הוא את המיקרו-סביבה של גידולים סרטניים, מאמין שתחום זה יוסיף גם בעתיד להניב הזדמנויות לפיתוח טיפולים מצילי חיים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>