הפקולטה למדעי החיים מרכינה ראשה בצער על פטירתו של פרופ' דניאל (דני) מיכלסון
פרופ' דניאל (דני) מיכלסון ז"ל היה מבכירי החוקרים בישראל ובעולם בתחום הנוירוביולוגיה בכלל ומחלת האלצהיימר בפרט, ועמוד תווך בבית הספר לנוירוביולוגיה, בפקולטה למדעי החיים ובאוניברסיטת תל אביב
בצער רב ובלב כבד, בית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה מודיע על פטירתו של חברנו היקר, פרופ' דניאל מיכלסון.
דני היה חוקר יוצא דופן, עמית מצוין ואדם מיוחד במינו. הוא היווה חלק בלתי נפרד מהמחלקה ושיתף פעולה מבחינה מקצועית עם רבים מאיתנו, כמו גם עם מדענים מרחבי העולם.
את דרכו האקדמית החל דני בלימודי תואר ראשון בפיזיקה באוניברסיטה העברית בירושלים. משם המשיך ללימודי דוקטורט בביופיזיקה באוניברסיטת קליפורניה בברקלי (UC Berkeley). עם שובו לישראל בשנת 1975, הצטרף לסגל אוניברסיטת תל אביב, שם התמנה לפרופסור מן המניין לנוירוביולוגיה בשנת 1988 ואף ניהל את מרכז רבין לחקר המוח. בנוסף, כיהן כפרופסור אורח באוניברסיטאות יוקרתיות כגון סטנפורד וייל.
דני היה מדען דגול שדאג להישאר תמיד בחזית המחקר, נכון תמיד לחלוק את הידע הרב שצבר ולשתף פעולה עם עמיתיו. תרומתו לתחום הנוירוביולוגיה ולחקר האלצהיימר הייתה משמעותית ביותר.
לאורך הקריירה הענפה שלו זכה דני בפרסים רבים, בהם מלגת פולברייט (Fulbright-Hays) מטעם מחלקת המדינה של ארה"ב. כמו כן, הוא זכה ביותר מ-30 מענקי מחקר יוקרתיים מגופים שונים בישראל ובעולם, כולל חברת טבע, האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, ה-NIH האמריקאי והאיחוד האירופי.
מעבר למקצועיותו ולהישגיו המדעיים, נזכור את דני כאדם חם, בעל חיוך מאיר וחוש הומור ייחודי. הוא יחסר מאוד לכל מי שזכה לעבוד לצידו ולקרוא לו חבר.
יהי זכרו ברוך.





