תכנית חד חוגית בביולוגיה עם הדגש בביוטכנולוגיה

• מבנה הלימודים
  • מערכת שעות

מרכזי התוכנית: פרופ' דן פאר, ד"ר טל דביר

סה"כ היקף הלימודים לתואר 148 ש"ס -   יש להוסיף על שעות אלה קורסים בהיקף של 6 ש"ס במסגרת "כלים שלובים".

הביוטכנולוגיה הנה תחום עתיר ידע המבוסס על מחקר ביולוגי עם כוונת יישום.

מטרות הביוטכנולוגיה הן: לפתח תרופות ואמצעי טיפול למחלות, לפתח מולקולות חדשות  כתחליף לאנטיביוטיקה ולתרופות אחרות שהתיישנו, לפיתוח מקורות מזון מניבים, מזינים ו/או עמידים יותר למזיקים, לפתח אמצעים דיאגנוסטיים ומחקריים משופרים, למצוא מקורות ביולוגיים של אנרגיה "ירוקה" ולפתח שיטות להסרת מפגעים אקולוגיים שנוצרו בעקבות פעולת האדם.
בשנים האחרונות התפתחו יחסי גומלין הדוקים בין הביוטכנולוגיה לננוטכנולוגיה אשר הביאו ליצירת תחום הננוביוטכנולוגיה. מטרת התכנית להכשיר כוח אדם מקצועי לעיסוק במחקר ופיתוח עתירי ידע בביוטכנולוגיה להוות מוקד משיכה לתלמידים איכותיים לתכנית בגלל ייחודה, הפן היישומי שלה ואופייה הבין-תחומי.

מלגות

ציון ההתאמה שלך גבוה מ -710? הינך זכאי/ת למענק הצטיינות »