מסלול בין תחומי בחקר התודעה- ביולוגיה פילוסופיה

סימול 0455

מרכזי התכנית: פרופ' אילן גולני  - ביולוגיה | ד"ר ירון סנדרוביץ- פילוסופיה

מטרת הלימודים

המסלול המוצע משלב לימודים בתואר הראשון בשני חוגים: ביולוגיה ופילוסופיה. הלימודים יקנו לתלמידים תואר ראשון בשני חוגים אלה (במסלול דו-חוגי). תכנית הלימודים תתבסס על הקורסים הרלוונטיים בשתי המסגרות. בנוסף, מציעה התכנית מסגרות לימוד ייחודיות משותפות לשתי הפקולטות (מדעי החיים ומדעי הרוח) כמו למשל: "בעיית התודעה: היבטים ביולוגיים ופילוסופיים" (קורס מבוא לשנה א'); "היבטים נוירו-פילוסופיים של מחשבה והתנהגות"; "רכישת שפה" וכיו"ב. כמו כן תתקיימנה מסגרות לימוד ממוקדות בנושאים המשלבים פילוסופיה וביולוגיה עם תחומי ידע אחרים (פסיכיאטריה, פסיכולוגיה, בלשנות, מדעי המחשב וכיו"ב).

התכנית תאפשר לתלמידים להתמקד בבחינת תהליכים מנטליים של תודעה, תפיסה, רכישת שפה ורגשות, תוך שילוב שיטות מחקר שונות מתחומי מדעי הטבע, מדעי החיים, פילוסופיה, פסיכולוגיה, בלשנות ועוד. בוגרי תכנית זו יוכלו להמשיך בלימודי תואר שני במסגרת החוג לפילוסופיה ובפקולטה למדעי החיים.

מבנה תכנית הלימודים

במסגרת לימודי הפילוסופיה ילמדו התלמידים קורסים הנחלקים לשלוש קבוצות:

• קבוצה א': מבואות היסטוריים
  • קבוצה ב': קורסי מבוא, קורסי המשך, שיעורי בחירה וסמינרים בתחומי הלימוד
  • קבוצה ג': קורסים יעודיים לתלמידי המסלול

ציון ההתאמה שלך גבוה מ - 680? הינך זכאי/ת למענק הצטיינות »

לייעוץ ולפרטים נוספים

לפירוט תכנית הלימודים