מסלול הלימודים בזואולוגיה

תכנית הלימודים

היקף הלימודים לתואר שני – 30 ש"ס

קורסי חובה פקולטטיים - 6 ש"ס.

קורס בטיחות (בשנה הראשונה ללימודים) – ללא קרדיט.

קריאה מודרכת ודיון במסגרת קבוצת המחקר – 2 ש"ס.

סמינריון מחלקתי לתלמידי תואר שני -  כל תלמיד ישתתף בסמינריון של המחלקה בה הוא מבצע את עבודת המחקר או בסמינר המסלול – (באישור הוועדה המחלקתית) – 2 ש"ס כל שנה.

במסלול לזואולוגיה חובה ללמוד את הקורסים הבאים:

ש"ס

קורס

מס

2 ש"ס

מיומנויות מחקר

0431.4621

4 ש"ס

ביוסטטיסטיקה

0431.4603

• דרישות להשלמה לתלמידים המתקבלים למסלול בזואולוגיה: תלמיד/ה אשר במהלך התואר הראשון לא למד/ה את הקורסים הבאים, או קורס דומה להם (על פי שיקול מרכז לימודי התואר השני במחלקה ו/או מורה הקורס הרלוונטי), יידרש/תידרש להשלים את הקורסים הבאים: אבולוציה, אקולוגיה, גנטיקה כללית, ואחד משלושת הקורסים הבאים: מבוא לעולם החי, חסרי חוליות, חולייתנים למתקדמים.

• קורסים עם סיורי שדה: תלמיד/ה אשר במהלך התואר הראשון לא השתתף  בלפחות 5 ש"ס של קורסים עם סיורי שדה, יידרש/תידרש להשלים את היקף השעות האמור מתוך הקורסים הבאים:
    • חסרי חוליות – היבטי תפקוד השוואתיים – 6 ש"ס
    • פאוניסטיקה של בעלי חוליות זוחלים ויונקים – 6 ש"ס
    •  פאוניסטיקה של חרקים א' + ב' – 6 ש"ס
    •  פרקים במיון וביולוגיה של חסרי חוליות מים סוף – 4 ש"ס
    • הכרת הפלנקטון – 4 ש"ס
    • הכרת המערכת האקולוגית של מפרץ אילת – 5 ש"ס
    • מבוא לאיכתיולוגיה – 4 ש"ס
    • ביו-גיאוגרפיה - 2 ש"ס
    • קורסים אחרים עם סיורי שדה, ע"פ שיקול האחראי/ת על לימודי התואר השני במחלקה.

• יתרת השעות (לאחר ההשלמות, דרישות המסלול ודרישות החובה): את אלה ניתן להשלים מתוך קורסי המדרשה ו/או קורסי שנה ג' בביולוגיה (או קורס מפקולטה אחרת, בהתאם להנחיות המופיעות בידיעון).

את הקורסים הבינאוניברסיטאיים המתקיימים במעבדה הימית באילת ניתן לראות באתר המעבדה הימית.