הווירוסים שיהרגו את החיידקים האלימים: ביקור במעבדתה של פרופ' ענת הרשקוביץ

איך חיידקים אלימים מחוללי מחלות חודרים לתוך תאי הגוף שלנו? פרופ' ענת הרשקוביץ מבית הספר לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה גילתה שהמציאות מורכבת: "מצאנו שחיידק הליסטריה נושא וירוס אקטיבי, וברגע שהחיידק נכנס לתוך תאי מערכת החיסון, פתאום הוירוס והחיידק, שהם אויבים, משתפים פעולה נגדנו".

02 ינואר 2019
חיידק הליסטריה (באדיבות מעבדתה של פרופ' ענת הרשקוביץ)

במעבדה של פרופ׳ ענת הרשקוביץ חוקרים איך חיידקים אלימים מחוללי מחלות חודרים לתוך התאים של הגוף שלנו ומנצלים אותם לגידול. חיידקים אלימים פיתחו יכולות מיוחדות לחצות את מחסומי הגוף ואת מערכות ההגנה שלנו על מנת להגיע לרקמות פנימיות שבהן הם יכולים לגדול ללא תחרות. מנגד, תאי מערכת החיסון שלנו פיתחו מנגנונים שמאפשרים להם לזהות ולהרוג חיידקים פולשים. במפגש הזה בין חיידקים אלימים ותאי מערכת החיסון עדיין רב הנסתר על הגלוי. כל דרך לעכב את יכולותיהם של החיידקים האלימים או לעורר את מנגנוני ההגנה של הגוף שלנו, יכולה להביא לפיתוח של טיפולים חדשניים נגד חיידקים מזהמים.

נעה חסלוביצר, כתבת Ynet, ביקרה במעבדה. לקראית הכתבה ולצפייה בביקור לחצו כאן.