שלושה מענקי ERC יוקרתיים הוענקו לשלושה חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, שניים מהפקולטה למדעי החיים!

הזוכים: פרופ' דן פאר, פרופ' דפנה יואל ופרופ' יניב אסף

03 מאי 2022
erc

האיחוד האירופי הכריז על זוכי המענק התחרותי למחקר מתקדם מטעם ה-ERC (המועצה האירופית למחקר), בהם שלושה חוקרים מאוניברסיטת תל אביב: פרופ' דן פאר, פרופ' דפנה יואל ופרופ' יניב אסף.

בהודעה מטעם ה-ERC נאמר כי פרופ' דן פאר, סגן הנשיא למחקר ופיתוח וראש המעבדה לננו-רפואה, זכה במענק על מחקרו בנושא טיפול באמצעות רנ"א מעגלי של מחלת ניוון השרירים ע"ש דושן.

פרופ' דפנה יואל, מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה ומביה"ס סגול למדעי המוח, זכתה במענק על מחקרה בנושא מעבר לבינאריות המגדרית.

פרופ' יניב אסף, מביה"ס לנוירוביולוגיה בפקולטה למדעי החיים וביה"ס סגול למדעי המוח זכה במענק על מחקרו בנושא בחינת השינויים במנגנונים מוחיים בעת למידת מיומנות שלא בסביבת מעבדה.

מענק ה-ERC, המחולק מדי שנה על ידי האיחוד האירופי, נחשב לאחד ממענקי המחקר היוקרתיים והחשובים בעולם המדע. ה-ERC נוסד בשנת 2007 כגוף מימון וחסות למחקרים מצטיינים ופורצי דרך מכל רחבי אירופה. מטרתו של המענק התחרותי למחקר מתקדם לתמוך בחוקרים מצטיינים ומובילים בתחומם מכלל תחומי המחקר האקדמי.

פרופ' דן פאר, סגן הנשיא למחקר ופיתוח: "אוניברסיטת תל אביב היא בית לחוקרים מובילים בתחומים רבים ומגוונים, ואני גאה להיות אחד מהם. לצדי זכו במענק למחקר מתקדם שני חוקרים מן השורה הראשונה, ואני בטוח כי המענק יאפשר להם להצעיד את עולם המדע קדימה."