פרופ' עדי שטרן נבחרה לחברה באקדמיה הישראלית הצעירה למדעים

בחירת חברים וחברות לשורותיה מבוססת על מצוינות אקדמית והובלה בתחום מחקרם.ן של המועמדים.ות

16 מאי 2023
פרופ' עדי שטרן
פרופ' עדי שטרן נבחרה לחברה באקדמיה הישראלית הצעירה למדעים

ברכות לפרופ' עדי שטרן מבית הספר שמוניס למחקר ביו-רפואי וחקר הסרטן בפקולטה למדעי החיים שנבחרה לחברה באקדמיה הצעירה הישראלית למדעים.

מחקריה של פרופ' שטרן עוסקים באבולוציה של פתוגנים. היא מנתחת שינויים ברצפי ה-DNA בעזרת כלים חישוביים, ומפענחת בדרך זו את הכללים המכתיבים את התפתחותם האבולוציונית. כאשר התפרץ נגיף הקורונה פרופ' שטרן ריצפה לראשונה את הגנום של הנגיף כפי שהוא מופיע בישראל. הריצוף אפשר לחוקרים לזהות מוטציות ספציפיות המעידות על שרשראות הדבקה ועל נתיבי תנועתו של הנגיף מחו"ל לישראל וממקום למקום בתוך המדינה.

האקדמיה הצעירה הישראלית הוקמה על ידי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. בחירת חברים וחברות לשורותיה מבוססת על מצוינות אקדמית והובלה בתחום מחקרם של המועמדים, במסגרת תקנון האקדמיה הצעירה.