הישג בינלאומי לשניים מבכירי החוקרים בפקולטה למדעי החיים

הישג מרשים לפרופ' אהוד גזית ופרופ' מרסלו שטרנברג - ממשלת סין העניקה להם את הפרס האקדמי היוקרתי ביותר בשל הצטיינותם המדעית

23 מאי 2021
פרופ' אודי גזית ופרופ' מרסלו שטנרברג

ממשלת סין הודיעה לאחרונה כי החליטה להעניק את הפרס האקדמי היוקרתי ביותר במדינה (Changjiang) לפרופ' מרסלו שטרנברג, ראש המעבדה לאקולוגיה של צמחים, מביה''ס למדעי הצמח ואבטחת מזון ולפרופ' אהוד גזית, ראש מרכז בלווטניק לפיתוח תרופות, מביה"ס למחקר ביו-רפואי וחקר הסרטן ע"ש שמוניס.

יצוין כי ההחלטה של ממשלת סין להעניק את הפרס לחוקרים זרים נחשבת לחריגה מאוד ומעידה על ההצטיינות יוצאת הדופן של החוקרים.

פרופ' שטרנברג זכה בפרס הנכסף על עבודתו המשותפת עם אוניברסיטת נינג'יה (Ningxia University) ותרומתו למחקר בנושא שינוי האקלים ותהליכי מדבור, סוגיה משמעותית ורלוונטית לאזור האוניברסיטה בצפון-מערב סין.

פרופ' גזית זכה בפרס על תרומתו למחקר המשותף עם Xidian University בתחום הננו טכנולוגיה. המחקר עסק בהרכבה עצמית של מולקולות ביולוגיות ומולקולות בהשראה ביולוגית (bio-inspired) ליצירת מבנים ננומטריים סדורים, ובפרט התכונות הפייזואלקטריות של חומרים אלו, כלומר היכולת שלהם ליצר מתח חשמלי בתגובה ללחץ מכני.