בונים תשתית לחדשנות ישראלית: מפגש בין חוקרים, יזמים ואנשי תעשייה
הכנס השני לדיאלוג בין אקדמיה לתעשייה, שנערך ביוזמת הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, הפגיש חוקרים וחוקרות, יזמים ויזמיות ובכירי תעשייה לדיון מעמיק על חדשנות, שיתופי פעולה והאתגרים שבהם טכנולוגיה ומדע פוגשים את העולם האמיתי
בעיצומה של תקופה לא פשוטה, הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף המרכז לקשרי תעשייה, קיימה את הכנס השני לדיאלוג אקדמיה–תעשייה. קיום האירוע דווקא עכשיו אינו מקרי: הוא משקף אמונה עמוקה בכך שחיבורים בין מחקר לאקוסיסטם העסקי הם חיוניים לעתיד החדשנות, לעמידות הלאומית – ולמקומה של ישראל כמובילה עולמית.
האירוע, שהתקיים במוזיאון העם היהודי (אנו) ב-7.7.2025 והונחה על ידי ד"ר יריב ויין, נפתח בדברי נשיא האוניברסיטה פרופ' אריאל פורת וחגי איטקין – יו"ר רמות ו-TAU Venture וראש המרכז לקשרי תעשייה. השניים הדגישו את חשיבות ההשקעה בהון האנושי וביצירת תמריצים לחוקרים ישראלים לשוב לארץ.
מימין לשמאל: חגי איטקין, פרופ' אריאל פורת, ד"ר ליאת אורן-יאנג, ד"ר יריב ויין, פרופ' מרסלו ארליך ויערית רחמים אברוצקי
בהמשך, סגן דקאן הפקולטה, פרופ' מרסלו ארליך, הציג את שלושת מוקדי הפעולה: הפקולטה כמכון מחקר מוביל, כזירת הכשרה לבוגרים מוכנים לתעשייה, וכפלטפורמה לשיתופי פעולה מעשיים – כמו תכניות התמחות והאקאתונים.
בוגר הפקולטה אסף (אסי) הורוביץ שיתף בסיפור היזמות האישי שלו, עם הסטארט-אפ Brainvivo בעוד אסף שילוני, מרצה אורח, הסביר כיצד הופכים טכנולוגיה אקדמית לחברת ביוטק – תוך דגש על תזמון מדויק, עבודת צוות ומעבר מחשיבה מדעית ליישום מעשי.
מר אסף הורוביץ. צילום: יובל יוסף
מר אסף הורוביץ. צילום: יובל יוסף
האירוע נחתם בפאנל שכלל חוקרים, רגולטורים ואנשי תעשייה, שדנו בדרכים לחבר את עולם המחקר לצרכים האמיתיים של תחום הביוטק.
תודה לכל המשתתפים על חיזוק הגשרים שבין רעיונות למציאות. הדיאלוג ממשיך ויפרוץ גבולות חדשים.