לטפס למעלה: ד"ר יסמין מרוז משתתפת בקבוצת מחקר שמפתחת רובוט שמחקה צמחים

ד"ר מרוז ומעבדתה לוקחים חלק בפרויקט בין לאומי חדשני לפיתוח רובוט שיחקה תנועה של צמיחה ויסתגל לסביבה משתנה ובלתי צפויה ממש כמו צמח. המחקר ייעשה במסגרת תוכנית Horizon 2020 FET של האיחוד האירופי.

27 פברואר 2019
שורשי צמח

קבוצת מחקר מהפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, בהובלת ד"ר יסמין מרוז, היא אחת מ-9 שותפות בפרויקט הבינתחומי והבינלאומי במסגרת תוכנית Horizon 2020 FET של האיחוד האירופי, התומכת בטכנולוגיות העתיד. הפרויקט עוסק בפיתוח רובוט שנקרא GrowBot, שמסוגל לטפס ולהתקדם בשטח באמצעות צמיחה, בהשראת צמחים מטפסים. הגישה החדשנית עשויה להוות פתרון מהפכני לאחד האתגרים המורכבים של תחום הרובוטיקה: תנועה בתנאים קשים, כשהשטח בלתי צפוי ואינו רציף. מובילת הפרויקט היא פרופ' ברברה מזוליי מהמכון האיטלקי לטכנולוגיה.

הפרויטק החדשני, במימון של 7 מיליון יורו, מקבץ יחדיו חוקרים מתשע מעבדות ברחבי אירופה: איטליה, גרמניה, ישראל, צרפת וספרד, העוסקים במגוון רחב של תחומים: בוטניקה, רובוטיקה, מדע החומרים, מדעי המחשב, מתמטיקה, הנדסה, אנרגיה ועוד. מעבדתה של ד"ר מרוז תורמת את חלקה בתחום התנהגות צמחים.

לכתבה המלאה לחצו כאן.