ברכות לפרופ' נגה קרונפלד שור על זכייתה בתואר "עמיתת כבוד" של המרכז האקדמי רופין

תואר זה מוענק מטעמנו מדי שנה לאישיות ישראלית ו/או בינלאומית ו/או ארגון יוצא דופן, אשר תורמים לחברה הישראלית באופן ראוי לציון במיוחד

04 מאי 2021
צילום: אריק סולטן

ברכות לפרופ' נגה קרונפלד שור, מבית הספר לזואולוגיה ומבית הספר סגול למדעי המוח. והמדענית הראשית במשרד להגנת הסביבה, על זכייתה בתואר "עמיתת כבוד" מטעם המרכז האקדמי רופין.

בשנים קודמות' הוענק התואר לנשיא המדינה מר שמעון פרס ז"ל, לחתני פרס הנובל פרופ' רוג'ר קורנברג ופרופ' דניאל כהנמן, לתעשיינים מר דב לאוטמן ז"ל, גב' מקסין פסברג ומר מוריס קאהן, לראש המוסד מר שבתי שביט, למנכ"ל רפאל מר ידידיה יערי, לגב' עדינה בר שלום ולארגונים ואישים נוספים וראויים.

תואר עמיתת הכבוד מוענק לפרופ' קרונפלד שור בשל מחקרייה הבולטים העוסקים בפיזיולוגיה סביבתית ובהשפעת ההתחממות הגלובלית וזיהום האור על המגוון הביולוגי ועל בריאות האדם והסביבה, ועל תרומתה יוצאת הדופן ורבת השנים במחקר יישומי בתחום הסביבה והאקולוגיה, בישראל ובעולם. לחצו כאן והכירו מקרוב את פרופ' נגה קרונפלד שור >>

לאורך השנים, מחקרייה של פרופ' קרונפלד שור, פרצו דרך חדשה בהבנת הקשרים שבין מנגנונים ביולוגים בבני אדם ובעלי חיים אחרים לבין מערכות אקולוגיות. הממצאים המדעיים שלה מהווים היום בסיס חשוב לעיצוב מדיניות נכונה ומושכלת בכל הקשור לאיכות הסביבה ושמירת טבע בארץ ומחוצה לה. במהלך שנות עבודתה כחוקרת וכמרצה בכירה, השכילה לשלב בין עשייה מדעית פורצת דרך, הכשרה מעולה של חוקרות וחוקרים צעירים ועשייה בזירה הציבורית והחברתית למען עתיד טוב יותר לדורות הבאים.

העשייה המדעית המגוונת ופורצת הדרך, ההתנהלות המקדמת שוויון וכבוד הדדי, התרומה לשימור הסביבה והמחויבות להוראה מיטבית של דור העתיד של החוקרות והחוקרים בישראל, שאפיינו את עבודתה רבת השנים של פרופ' נגה קרונפלד שור, מהווים השראה לכל קהילת המרכז האקדמי רופין.

התואר יוענק במסגרת טקס הענקת תארים השנתי של המרכז האקדמי רופין, אשר ייערך השנה ביום שלישי 22 ביוני 2021, במרכז האקדמי רופין שבעמק חפר.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>