פוטוסינתזה

פוטוסינתזה עיצבה את העולם כפי שאנו מכירים אותו כיום, עם השפעות מרחיקות לכת על האקלים, התזונה ומשאבי האנרגיה הזמינים לרשותנו.

 

על אף יותר ממאה שנות מחקר פוטוסינתזה, אנו רק מתחילים לגרד את קצה הקרחון של פוטנציאל הידע שנצבר לאבטחת עתיד משק המזון והאנרגיה העולמי, תוך שימת דגש על שיפור תהליכי קציר האור, המרת אנרגיה, קליטת פחמן וקיבועו, והשקעה אופטימלית של השקעת התוצרים הפוטוסינטטיים.

 

בבית הספר חוקרים תחומים אלה בכלים שונים ובהם חקר הפיסיולוגיה והביולוגיה המולקולרית של תאים פוטוסינטטיים.

 

חוקרים בתחום: 

 

פרופ' יפתח יעקובי


ד"ר ניר שדה


ד"ר חיים טרבס
 

 

Photosynthesis
 

Photosynthesis shaped much of the world as we know it, driving our climate, nutrition and energy resources.

 

Despite over a century of photosynthesis research, we are currently just starting to scratch the surface of its vast potential to secure future global demand for feed and energy, with current efforts targeting light harvesting, light energy conversion, carbon uptake and conversion, and photosynthate investment for improvement.

 

These aspects and others are studied in our school at various levels including physiology, molecular and systems biology of photosynthetic cells.
 

Researchers in this field:
 

Prof. Iftach Yakoby
 

Dr. Nir Sade
 

Dr. Haim Treves
 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>