המסלול למיקרוביולוגיה

המסלול למיקרוביולוגיה מספק הכשרה בחקר מיקרואורגניזמים: אורגניזמים שלא ניתן לראותם ללא שימוש במיקרוסקופ הכוללים חיידקים, פטריות מיקרוסקופיות, טפילים ווירוסים. המסלול תומך בתחומי עניין רחבים במיקרוביולוגיה, כולל מיקרוביולוגיה סביבתית, מחקר של מיקרואורגניזמים פתוגניים, גנטיקה של חיידקים, מיקרוביום, תקשורת בן חיידקים ומיקרוביולוגיה מערכתית 

מיקרוביולוגיה

ENGLISH

 

מיקרוביולוגיה

 
המסלול מקיף תחומי עניין רחבים במיקרוביולוגיה כגון: אינטראקציה בין התא המארח לחיידקים מחוללי מחלות במטרה לפענח מנגנוני פתוגניות; אקולוגיה מיקרוביאלית שמטרתה להבין את האינטראקציה בין חיידקים לסביבתם, חקר המיקרוביום האנושי, תקשורת בן חיידקים ומערכות חישה,  גנטיקה מיקרוביאלית הכוללת מחקרים של גנוטיפים ומערכות בקרה גנטית וכן מיקרוביולוגיה מערכתית שמטרתה לשלב אנליזות של גנומים, ביטויי RNA, ביטויי חלבון ומטבוליזם בכדי ליצור מודל משולב של תא מיקרוביאלי או פעילות של קהילות חיידקים.
 

 


ייחודו של המסלול


 
במסלול למיקרוביולוגיה התלמידים משתמשים בכלים ושיטות מן הביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, יחסי פתוגן-מאכסן, ביוכימיה, ביולוגיה חישובית וגנומיקה. המסלול מיועד להכשיר תלמידים שמעוניינים להמשיך ללימודי דוקטורט ולכל מי ששואף לפתח קריירה בתעשייה בהיבטים הקשורים ברפואה ובביוטכנולוגיה.

 

 


דבר ראשת המסלול:

 

אני בוגרת המסלול למיקרוביולוגיה של אוניברסיטת תל אביב (1998). בתואר השני שלי חקרתי חיידקים מפרקי נפט (אצינטובקטר) הגדלים על תוצרי הפירוק כמקור פחמן. המחקר שילב בין גנטיקה של חיידקים, אקולוגיה סביבתית ומטאבוליזם, ובעיקר סלל את דרכי להיות המיקרוביולוגית שאני היום. באותה תקופה האהבה שלי לחיידקים ניצתה, והמשכתי לחקור תהליכים בסיסיים מאוד בחיידקים, כמו סינתזה של חלבונים ממברנלים בחיידק אשריכיה קולי. בלימודי הפוסט-דוקטורט שלי באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, עברתי לחקור חיידקים אלימים המחוללים מחלות ובזה אני עוסקת עד היום. במעבדה שלי חוקרים את החיידק ליסטריה מונוציטוג׳נס הגורם להרעלת מזון. ליסטריה מהווה מודל מצוין  לחקר חיידקים שיש להם את היכולת לחדור לתאים שלנו ולגדול בהם.


אנו שואלים שאלות כמו: איך חיידקי הליסטריה מותאמים לגדילה בתאים שלנו? אילו פקטורים וירולנטים הם מייצרים? איך הם מבקרים את הגנים הוירולנטים בסביבה הממלית? בשנים האחרונות פוקוס המחקר במעבדתי עבר לחקר האינטראקציה בין חיידקי הליסטריה לפאג׳ם שהם נושאים בגנום שלהם (פאג׳ים ליזוגנים). גילנו תופעות מדהימות בהקשר של מערכת היחסים בין חיידקים אלימים ופאג׳ים בנישה הממלית. לאורך כל שנותיי כחוקרת, החיידקים תמיד הפתיעו אותי, אני מוצאת את הגנטיקה שלהם מרתקת, וההבנה שהם חלק אינטגרלי מחיינו ומהסביבה שלנו רק מעצימה את הרצון שלי ושל חוקרים אחרים במסלול להבין כל אספקט בביולוגיה שלהם.
 

 

פרופ' ענת הרשקוביץ 

 

 

 

תוכנית הלימודים מורכבת מ-30 שעות וממחקר מעשי במעבדה.

 

תוכנית הלימודים (ידיעון הפקולטה)

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>