המסלול למדעי הצמח

מסלול הלימודים במדעי הצמח מקיף נושאים מגוונים ובהם ביוטכנולוגיה, גנטיקה מולקולרית, מודלים בהתפתחות, עקות ביוטיות ואביוטיות, באינפורמטיקה, אנרגיה חלופית, אבולוציה ואקולוגיה.

ENGLISH

 

 

מדעי הצמח

 

מטרת המסלול ללמד ולהכשיר סטודנטים בנושאים שונים של מדעי הצמח ובראשם הבנת הצמח ברמות שונות, מרמת הד.נ.א. והתפתחות האורגניזם ועד להבנת האוכלוסייה. התוכנית כוללת הכשרה ולימוד של שיטות מחקר שונות מביולוגיה מולקולרית, מודלים מתמטיים, ביואינפורמטיקה ועד אינטראקציות בין צמחים ושינויים סביבתיים.

 

המסלול שלנו מדגיש הכשרה מעשית, מחקר ושיתוף פעולה בין-תחומי באמצעות טכנולוגיות חדשניות במטרה לענות על שאלות בסיסיות בביולוגיה. כמו כן, אנחנו מדגישים במיוחד את תחומי הביוטכנולוגיה בצמחים.

 

 

 

ייחודו של המסלול

 

תלמידנו זוכים להכשרה מחקרית מעולה בגנטיקה מולקולרית, בביוטכנולוגיה, בביוכימיה של הצמח, בביולוגיה תאית, באקולוגיה ובביואינפורמטיקה, שמאפשרת להם להמשיך ללימודים לתואר שלישי ולפתח קריירה אקדמית. מסיימי התוכנית שלנו מצוידים בכל הכלים המחקריים שיעזרו להם למלא תפקידים שונים בתעשייה.

 

 

דבר ראש המסלול

 

מגבלת ייצור מזון איכותי עבור אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה היה מאז ומעולם נושא לדאגה ולדיון מחקרי. הגדלת תפוקת המזון לצד צמצום ההשפעות הנלוות על הסביבה היה ונותר אתגר ארוך טווח. באמצעות שליטה בפתוגנים של הצמחים אפשר יהיה לצמצם את הפסדי היבול ולהגדיל את ייצור המזון האיכותי.

 

במעבדה שאני עומד בראשה חוקרים איך הצמחים מזהים פתוגנים ואיך הם גורמים למערכת החיסונית שלהם להגן על עצמה מפני מחוללי זיהומים ומחלות. אנחנו שואפים לפתח זנים חדשים של צמחים בעלי סיבולת גבוהה לזיהום פתוגני.  בשנים האחרונות אנחנו עוסקים גם בפיתוח אלקטרוני של חיישנים ביולוגים שישדרו באמצעות האינטרנט תחושות של צמחים.

 

בית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון מציע מגוון רחב של נושאי מחקר לתואר שני ובהם ביולוגיה מולקולרית, ביוטכנולוגיה, פיטופתולוגיה, ביולוגיה תיאורטית, ביומכניקה ופוטוסינתזה, וכן חקר מערכות אקולוגיות של הצמחייה המקומית (צמחי ארץ ישראל) והצמחייה העולמית. חוקרי בית הספר שלנו פועלים יחד כקהילה שיתופית ודינמית לקידום הידע בביולוגיה של הצמח מהרמה התיאורטית הבסיסית לרמה היישומית. תוכנית הלימודים במסלול לתואר השני מציעה הזדמנויות רבות ללימודים מתקדמים הן במחקר הבסיסי הן במחקר היישומי. התלמידים שלנו מוזמנים לשלב דיסציפלינות תיאורטיות עם עבודה מעשית במעבדות המחקר.

 

פרופ' אילון שני 

 

 

 

תוכנית הלימודים מורכבת מ- 30 שעות לימוד וממחקר מעשי במעבדה.

 

תוכנית הלימודים (ידיעון הפקולטה)

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>