מפגשי ממשיכים לתואר שני
בכל שנה, המדרשה ללימודים מתקדמים בפקולטה למדעי החיים מזמינה מתעניינים בלימודים לתואר שני לגלות את "מאחורי הקלעים" של המחקר בארבעת בתי הספר בפקולטה, להיחשף לאתגרים המחקריים ולכלי המחקר החדשניים במעבדות השונות, ולהכיר את חוקרי הפקולטה.
בכל שנה, רגע לפני פתיחת שנת הלימודים האקדמית, המדרשה ללימודים מתקדמים פותחת את מעבדות המחקר בארבעת בתי הספר בפקולטה למדעי החיים בפני סטודנטים לתואר ראשון ובוגרים טריים במדעי החיים ובתחומים הסמוכים, ששוקלים המשך לימודים לתואר שני. מטרת הסיורים והמפגשים לסייע לסטודנטים לתכנן את שנת הלימודים הבאה, ולבחור במעבדה לפרויקט מחקר במסגרת התואר הראשון.
המפגשים נפתחים בשיחה עם ראשת המדרשה, ד"ר פרידה בן-עמי, על איך נרשמים, מה חשוב לדעת לקראת ההרשמה ואיך בוחרים מעבדה למחקר.
הסיורים במעבדות ובבתי הספר כוללים מפגשים עם ראשי המעבדות, היכרות עם שיטות המחקר ודיון באתגרי המחקר השונים של כל מעבדה ומעבדה.
במעבדות בית הספר למדעי הצמח ולאבטחת מזון ההתמקדנו בשאלות כגון: מה צמחים קולטים, חשים וזוכרים, כיצד צמחים מתגוננים מפני סכנות סביבתיות לנוכח שינויי אקלים, ואיך כל זה קשור לאבטחת מזוננו בעתיד.
בבית הספר לביולוגיה מולקולרית של התא ולביוטכנולוגיה דיברנו באופן אישי עם החוקרים על מחקרים בחוד החנית של הביולוגיה, הביוטכנולוגיה, הביואינפורמטיקה, הגנטיקה, המיקרוביולוגיה, חקר התא ואימונולוגיה.
בבית הספר לזואולוגיה הסתכלנו לטבע בעיניים: שמענו איך מוביל רובוט תת-מימי להכרזה על שמורת טבע חדשה, איך חוקרים רואים את זרמי המים שיוצרים דגים, איך מתחקים אחר בעלי החיים בסביבתם הטבעית, כיצד חוקרים איך חרקים עפים ואיך מתקשרים ביניהם עטלפים, ושמענו כיצד תאורת לילה משפיעה על בעלי החיים וגם עלינו, ומה הקשר בין מחקר זואולוגי לפיתוח חומרי המחר שמסייעים לייעול תנועת כלי שיט.
בבית הספר לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה התארחנו במעבדות הצעירות במטרה להבין מה קורה במוח שלנו ממש עכשיו (בזמן המפגשים), איך הכול עובד, איך המוח מקבל החלטות, מה הקשר בין תאי עצב וכלי דם וכיצד מרפאים מחלות על ידי עריכת הגנום.
הביקורים כללו גם מפגש מיוחד עם תלמידי מחקר, דוקטורנטים ומסטרנטים, שבהם שמעו המתעניינים על חוויות הלימודים ממקור ראשון.
בנוסף על מפגשי הממשיכים לתואר שני שמתקיימים מדי אוקטובר (ערב פתיחת שנת הלימודים), מארגנת המדרשה ללימודים מתקדמים מפגשים מהסוג האישי בסמסטר השני, שבהם נפגשים סטודנטים לקראת תואר שני עם חוקרי הפקולטה אחד על אחד.