ביולוגיה עם חוג נוסף- דו חוגי

סימול 0455

לימודי הביולוגיה בתכנית זו הם ברמה אקדמית זהה לזו של הלימודים בתכנית החד-חוגית, אך בהיקף מצומצם. זאת כדי לאפשר שילובים אתגריים ומקוריים של התמחות בביולוגיה עם כל תחומי הלימודים באוניברסיטה.  התלמידים ידרשו לבחור קורסי יסוד מתוך קורסי החובה של המסלול החד-חוגי ויוכלו להשלים את לימודיהם מקורסי הבחירה בביולוגיה לפי כיוון התמחותם.

ניתן להירשם למסלול הדו-חוגי בביולוגיה בשילוב עם כל תכנית דו-חוגית בכל פקולטה אחרת באוניברסיטה.

תכנית הלימודים היא בהיקף של 80 ש"ס שעות וכוללת קורסי חובה ובחירה.

• תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא מתחומי רפואה, הנדסה והמדעים המדוייקים היקף תוכנית הלימודים הוא 80 שעות (כולל 4 ש"ס מקורסי תכנית "שאר רוח")
  • תלמידים שחוג לימודיהם השני הוא מתחומי מדעי הרוח, מדעי החברה והאמנויות, היקף תוכנית הלימודים הוא 80 שעות (לא נדרשים קורסים מתכנית "שאר רוח").

תשומת לב התלמידים מופנית לכך שמועד הקורסים והבחינות בביולוגיה עלולים לחפוף עם קורסים בחוג האחר. יש לתכנן התואר בהתאם ע"מ לסיימו בשלוש שנים.

התואר שיוענק למסיימים הוא "בוגר אוניברסיטה" B.Sc. במסלול דו-חוגי בביולוגיה.

תלמיד אשר יסיים לימודיו על פי התכנית הדו-חוגית יוכל להמשיך לימודיו לקראת התואר "מוסמך אוניברסיטה" בכל המסלולים לתואר שני בפקולטה למדעי החיים, בתנאי שילמד את הקורסים המומלצים עבור כל מסלול ומסלול, מומלץ להתעדכן בדרישות קדם לתואר שני במסלולים השונים.

א. קורסי חובה

לימודי חובה- שנה א'

סמסטר א'

מס' הקורס שם הקורס אופן הוראה מס' שעות דרישות מוקדמות
0455.1566 כימיה כללית ואנליטית שו"ת 7 אין
0455.1804 מתמטיקה א' שו"ת 4 אין
0455.1824 מתמטיקה ב' שו"ת 3 אין
0455.1819 מבוא לתכנות בפייתון למדעי החיים שו"ת 4 אין
0455.1512 מבוא לביולוגיה א' ש' 4 אין

מס' הקורס שם הקורס אופן הוראה מס' שעות דרישות מוקדמות
0455.1817 פיזיקה א' שו"ת 5 אין
0455.1562 כימיה אורגנית שו"ת 6 אין
0455.1565 כימיה פיזיקלית שו"ת 3 כימיה כללית ואנליטית
0455.1513 מבוא לביולוגיה ב' ש' 4 אין
0455.1514 מבוא לביולוגיה ג' ש' 4 אין

סטטיסטיקה –חובה במהלך התואר, אינו נכלל במניין השעות לתואר!

ניתן ללמוד סטטיסטיקה בפקולטה [קורס מס' 0455.1806] או בחוג השני

לתשומת לב - לימודי סטטיסטיקה הם מעבר לשעות לתואר ואינם נספרים בהם. באחריות התלמיד לוודא כי במעמד סגירת התואר יש לו את מניין השעות הנדרש לסיום התואר ללא לימודי סטטיסטיקה.

מאידך, תלמיד רשאי לבקש שלא לכלול את ציון הקורס בממוצע לתואר.

0455.1806 סטטיסטיקה שו"ת 4

לימודי חובה- שנה ב'

0455.2815 פיזיקה ב'** שו"ת 3

** תלמידים בעלי רקע במתמטיקה ופיזיקה ברמה של 5 יח"ל בציון 80 ומעלה יוכלו ללמוד את קורס פיזיקה ב' כבר בשנה א' בסמסטר א'. המעוניינים מתבקשים לפנות למזכירות לביצוע הרישום.

לימודי חובת בחירה- שנים ב'/ג'- 15 שעות

תלמידים מתבקשים ללמוד לפחות 15 ש"ס מתוך רשימת הקורסים בטבלה.
קורסים נוספים שילמדו מתוך הטבלה יחושבו במסגרת לימודי הבחירה:

סמסטר א'

0455.2526 גנטיקה כללית שו"ת 5
0455.2552 פיזיולוגיה  ש' 3
0455.1569 זואולוגיה ש' 3
0455.2237 נוירוביולוגיה  ש' 4
0455.3066 ביואינפורמטיקה ש' 2

סמסטר א' / ב'

0455.2548 ביוכימיה, אנזימולוגיה ומטבוליזם  ש' 4

0455.2536 אבולוציה ש' 3
0455.2549 ביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה  ש' 4
0455.1510 ביולוגיה של התא  ש' 3
0455.1521 ביולוגיה מולקולרית של צמחים ש' 4
0455.2580 מיקרוביולוגיה ש' 3
0455.1809 אקולוגיה ש' 3

ב. לימודי מעבדה

תלמידי התכנית נדרשים להשלים קורס מעבדה בן 3 ש"ס לפחות מתוך רשימת קורסי המעבדה המתפרסמים בידיעון הפקולטה למדעי החיים. מעבדת פרוייקט אינה נחשבת כקורס מעבדה.

לתלמידים המעוניינים להמשיך בלימודים לתארים מתקדמים בפקולטה, מומלץ ללמוד קורס מעבדה נוסף. לבחירת קורס זה יש להתעדכן בדרישות הקדם לתואר שני של בתי הספר השונים לפני בחירת המעבדה.

לתשומת לב: קורסי "מעבדה בביולוגיה מולקולרית" -04552501 או גנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה של צמחים - מעבדה למתקדמים  0455.3804.01 מהווים דרישת קדם למעבדות המולקולריות האחרות ( גנטיקה, מיקרוביולוגיה, ביולוגיה של התא, אימונולוגיה, פיסיולוגיה של הצמח ) ולכן המעוניינים ללמוד את כל אחד מהמעבדות הנ"ל  בעתיד נדרשים ללמוד את אחד משני הקורסים הללו כבר בשנה ב'.

ג. לימודי בחירה

חייבים בלימודי בחירה מתוך קורסי הבחירה של הפקולטה, (השלמה ל-80 ש"ס).

מומלץ לתלמידי המסלול הדו-חוגי לעשות מעבדת פרויקט, הנחשבת כקורס בחירה של 6 ש"ס. הפרויקט ייעשה במסגרת הפקולטה למדעי החיים. תלמידים שיעשו מעבדת פרויקט יוכלו לקבל פטור מהגשת סמינריון. הדרישות המוקדמות לקורסי הבחירה הן קורסי החובה באותו הנושא.

ד. סמינריון לתואר –  2 ש"ס

יש להגיש עבודת סמינריון אחת בכתב.

עבודת פרוייקט עם הגשת דו"ח או עבודת סיכום תפטור את התלמיד מהגשת סמינריון.

הכרת משאבי הספרייה

כל תלמיד המעוניין להירשם לעבודת סמינריון ו/או פרוייקט במדעי החיים מחוייב טרם הרישום בהשלמה וקבלת ציון עובר בקורסים מקוונים להכרת משאבי הספרייה כמפורט לעיל.

שימו לב – ביצוע עבודת סמינריון ו/או פרוייקט בקיץ לאחר שנה ב' מחייב השלמה וקבלת ציון עובר בקורסים המקוונים הנ"ל לכל המאוחר בסמסטר ב' שנה ב' (גם אם הגשת עבודת הסמינריון ו/או פרוייקט נעשית בשנה ג').

0455.2222 - חיפוש במאגרי מידע - לפני ביצוע הפרוייקט / סמינריון (שנה ב' / ג', סמסטר א' / ב')

0455.2223 - ניהול מידע ביבליוגרפי - לפני ביצוע הפרוייקט / סמינריון (שנה ב' / ג', סמסטר א' / ב')

לא ניתן להזין ציון בפרוייקט /סמינריון ללא קבלת ציון עובר בקורסי הספרייה.

ה. תכנית "שאר רוח"

תוכנית "שאר רוח" - חובה משנת תשפ"ב . ניתן לבחור קורסים החל משנת תשפ"ג

תוכנית "שאר רוח" חושפת את תלמידי הפקולטה לקורסים ממדעי הרוח וזאת מתוך הכרה בכך שפריצות דרך משמעותיות הן לעיתים רבות שילוב של חדשנות מדעית וטכנולוגית עם חזון הומניסטי.

רשימת הקורסים הנכללים בתוכנית זו עומדת בסימן קורסים שמפגישים את התלמידים עם צורות חשיבה, שאלות מרכזיות בתרבות, פרקטיקה של ידע ופרשנות, והכרעות אתיות שמתמודדות עם צרכים ממשיים. אנחנו מאמינים שלתכנים אלה יש משמעות גם עבור לימודיכם בתחומי המדעים והטכנולוגיה.

במסגרת התוכנית מוצעים לתלמידים קורסים בחמש צורות הוראה שונות: מקוונים, היברידיים, פרונטליים, סדנאיים ומשלבי עשיה.

הרישום לקורסים יתבצע במסגרת הרישום בבידינג.